NANELI REVANI
- 1 su bardak un
- 4 tane yumurta
- 1 su barda yoğurt
- 1 su bardak sıvı yağ
- 2 su bardak irmik
- 1 su bardak toz şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 cay bardak nane surubu
- Limon kabğu rendesi
Şerbeti İçin - 1 su bardak nane surubu
- 4su bardağı su
- 3/5 su bardağı
- toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
Şerbetini kaynatın hazir olsun
Yumurtayla toz şekeri miksele iyice çırpın. Yoğurt , Un ,Sıvı yağ, irmik katılır. En son kabartma tozu eklenerek kasikla karıştırılır.
Tepsi yağlanir çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Revane kesilir ve yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.
Afiyet seker olsun
malzeme
- 8 tane kedi dili biskivi
- (yarim cay bardak sütte 2 tatli kasik neskafe karisimi )
- 2 paket hazir pudin pulver
- 1 litre süt
- yarim cay bardak findik
Yapilisi
- 1 litre sütü hasla köpürünce kenara al ve 2 paket vanilyali puding tozu yavas yavas ilave et diyer elinizle tel cirpmaylan hizli,hizli cirp.
- Kaselern tabaninabisküvileri kücük pacalara kes .
- Üzerlerine kasikla neskafe gezdir.
- Kepceyle puding sicakkan 2 kepce kay .
- Tekrar bisküvileri üzerine nes kafe .
- En üzerine findik ve cicolata kiriklari .
- Tam 6 kup tatli cikti .Deyisik ama cok nefis.
AFIYET BAL SEKER OLSUN
SUCUKLU BANAK ASI
- 1 kangal sucuk
- 2 tane kurusogan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane sivri kirmizi biber
- 1 dis sarimsak
- 6 tane domates(kabugu soyulmus)
- 2yemekkasik salca 1 kasik tere yagi
- 4 yemek kasik zeytin yagi tuz,karabiber
Yapilisi
tencereye yagi koyup küp ,küp dogranmis sogan biberler 2-3 dakika karistirilir.
Sonra önceden kabigi soyulmus domatesler küp,küp dogranip tencereye ilave edilir.Diyer malzemelerde ilave edilip tencerenin kapagi kapatilir 20 dk sonra ocagin alti kapatilir.
Sabah kaffaltida da nefis ve yapilisi piratik Afiyet olsun.
VANILYALI PUDING
- malzeme 5 su bardagi sut
- 3 yemek kasigi un
- 3 yemek kasigi misir nisastasi
- 2 paket vanilya
- 1 yumurta sarisi
- yarim su bardagi pudra seker
- yarim su bardagi toz seker
yapilisi - Tencereye sütü katip tum malzemeyi katip karistir.
- Sonra ocagin üzerine al ve kisik ateste sürekli karistir.
- Muhallebi kivamina gelinceye kadar kaynatin...
- Kaynarken goz goz olmaya basladiginda atesten alin ve servis kaselerine kepceyle bosaltin.
- Üzerine ve tabanina renkli sekerler serpistirdim..
HASHASLI KATMER
malzemeler
malzemeler
- yarim paket kabartma tozu
- 1su bardagı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1tutam tuz
- aldığı kadar un
- 1kase haşhaş ezmesi 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir.
- bütün malzemeleri sırayla karıştırıp yoğurun ve dinlenmeye birakin 30 dk
- Avuç içi büyüklüğünde bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.
- Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir, Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve merdaneylen açılır, Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.
- Saciniz varsa dahada güzel oluyor .
- Teflon tavada iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır, Sıcak olarak servis yapılır.
- Yerken nasıl kat kat olduğunu göreceksiniz .Beyaz peynir arasina koyup dürüm de yapilir . AFİYET OLSUN
KISIR TARIFI
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 demet taze soğan
- yarim demet maydanoz
- 2 kök taze nane
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı biber salça
- 1 tane domatez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 4 yemek kasik nar eksisi
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Yapilisi Bulguru bir derin kabin icine koyun.
- Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. üzerini kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
- Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, nar eksisi,zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
No comments:
Post a Comment