Tuesday, April 7, 2009

tatlilar

KOLAY KEK
Malzemeler
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un
    Yapılışı
  • Toz şekerle yumurtaları mikserle iyice çırpın.
  • Sonra karışımın içine sütü, sıvı yağı, Portakal kabugu rendesini ekleyin ve karıştırın.
  • Aldığı kadar un katın, unla beraber vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Hamur çok katı olmayacakKek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin.
AFIYET OLSUN

Humus
Malzemeler

  • 2 bardak nohut
  • yarım bardak tahin
  • yarım bardak zeytinyağı
  • çay kaşığı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 limon
  • tuz ,( yarim bardak ceviz cekilmis)Cevizin yarisini icine yarisi ni üzerine kullandim

Hazırlanması

  • Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.İyice haşlanıp kabukları alınır.
  • Rondadan geçirilir veya havanda dövülür.
  • Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, tuz konur.
  • Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
  • Cevizin yarisinida ilave edin
  • Tabağa yerleştirilip üzerine kalan cevizi ve kirmizi pul biberle süsleyin

BALLI CITIR

malzeme

  • 8 tane hazir baklavalik yuvga
  • 1 su bardak cekilnis ceviz
  • yarim bardak bal
  • 3oo gram ciy kirema
  • 3 yemek kasik seker
  • 200 gram badem kiriklari
yapilisi
  • Tepsiye 4 tane yufkayi üst üste koyun ve arasina ceviz sepileyin.
  • 4 tane yufkayida koyup bademleri üzerine koyup dilimleyip firinda 5 dakika pisince üzerine kaymakla bali ve sekeri karistirip üzerine düküp firina verin
  • Bademlerin üzeri nar gibi olunca cikarin soguyunca servis edin Afiyet olsun



TAVUK KANATLARI
MALZEMELER
  • 1 kg tavuk kanadi
  • 1 seker kasigi salca
  • 1 cay kasigi kirmizi toz biber
  • 1 cay kasigi kekik
  • 1 seker kasigi tuz
  • 1 cay kasigi köri
  • 1 seker kasigi su
  • 1 seker kasigi siviyag,
  • 2 kasik zeytinyagi

    YAPILISI
  • Bir kasenin icinde malzemelerin hepsini karistiralim.
  • Tavuk kanatlarini güzelce yikayip suyunu süzdürelim.
  • Bu karisima bulayip yarim saat kadar bekletip ben pates leri yikayip soydum yuvarlak kesip kanatla beraber karistirdim ,170 dereceli firinda,kanatlar kizarincaya kadar pisirelim.

No comments:

Post a Comment