KOLAY KEK
Malzemeler
Malzemeler
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Portakal kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
Yapılışı - Toz şekerle yumurtaları mikserle iyice çırpın.
- Sonra karışımın içine sütü, sıvı yağı, Portakal kabugu rendesini ekleyin ve karıştırın.
- Aldığı kadar un katın, unla beraber vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
- Hamur çok katı olmayacakKek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin.
AFIYET OLSUN
Humus
Malzemeler
- 2 bardak nohut
- yarım bardak tahin
- yarım bardak zeytinyağı
- çay kaşığı kırmızı biber
- 4-5 diş sarımsak
- 3 limon
- tuz ,( yarim bardak ceviz cekilmis)Cevizin yarisini icine yarisi ni üzerine kullandim
Hazırlanması
- Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.İyice haşlanıp kabukları alınır.
- Rondadan geçirilir veya havanda dövülür.
- Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, tuz konur.
- Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
- Cevizin yarisinida ilave edin
- Tabağa yerleştirilip üzerine kalan cevizi ve kirmizi pul biberle süsleyin
malzeme
- 8 tane hazir baklavalik yuvga
- 1 su bardak cekilnis ceviz
- yarim bardak bal
- 3oo gram ciy kirema
- 3 yemek kasik seker
- 200 gram badem kiriklari
yapilisi
- Tepsiye 4 tane yufkayi üst üste koyun ve arasina ceviz sepileyin.
- 4 tane yufkayida koyup bademleri üzerine koyup dilimleyip firinda 5 dakika pisince üzerine kaymakla bali ve sekeri karistirip üzerine düküp firina verin
- Bademlerin üzeri nar gibi olunca cikarin soguyunca servis edin Afiyet olsun
- 1 kg tavuk kanadi
- 1 seker kasigi salca
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi kekik
- 1 seker kasigi tuz
- 1 cay kasigi köri
- 1 seker kasigi su
- 1 seker kasigi siviyag,
- 2 kasik zeytinyagi
YAPILISI - Bir kasenin icinde malzemelerin hepsini karistiralim.
- Tavuk kanatlarini güzelce yikayip suyunu süzdürelim.
- Bu karisima bulayip yarim saat kadar bekletip ben pates leri yikayip soydum yuvarlak kesip kanatla beraber karistirdim ,170 dereceli firinda,kanatlar kizarincaya kadar pisirelim.
No comments:
Post a Comment