Tuesday, April 14, 2009

KURABIYE ,TIRAMUSU,CILEKLI PASTA

Basmati Pirinc Pilavi veEt Sotte
malzeme


  • 2 bardak pirinc
  • 1,5 bardak su
  • 2 yemek kasigi tere yagi
  • 3 yemek kasik siviyag
  • 2 tatli kasik tuzot
  • yapilisi
  • pirinc 5 dakikadar suda bekletin yikanip suyu süzdürülür.
  • 3 yemek kasik siviyagi tencereye koyup pirincleri 2-3 dakika karistirin . Tereyagi ,2 kasik tuz otu da ilave edip suyu üzerine katip karistirin .
  • Ocagin altini en kücük ayara getirin 4-5 dakika sonra ocagi tamamen kapatin pilav en az 10 dakikadar dinlenmeye birakin
    Afiyet olsun

CILEKLI PASTA

MALZEMELER:
  • 1 adet hazır pasta keki
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bærağı süt
  • 500 gram Çilek
  • 1 jelatin, ( torten gus)
  • Süslemek için :badem kiriklari
    yapilisi:süt soguk olursa dahaiyi kivami oluyor
    sütle kiremsantiyi cirp.kekin üzerine kasikla düzekt.
    cilekleri yikayip ortalarindanikiye bül.
    Kiramanin üzerine cilekleri sirala .
    Üzerine jeli tarifine göre hazirlayip kasikla her tarafina gezdir.
    Üzerini isteyinize göre ben badem kullandim Buzdolapda 1- 2 saat bekletin
    Afiyet bal,seker olsun


  • TIRAMUSU
    • 1 su baddak nes kaffe
    • 1 kutu kedi dili bisküvi
    • 500 gram mascapone peynir
    • 200 gram philadelphia peyniri(labne peynir)
    • 4 kasik seker
    • 3 yumurta sarisi
    • üzerine kahve ve kakao karisimi
    • yumurta sarisini sekerle cirp peynirleri deilave edip iyicene mikserle cirp.
    yapilisi:bisküvileri kahveye batirip tepsiye sirala .
    Kiramanin yarisini bisküvülerin üzerine kasikla düzelt ve tekrar bisküvileri teker keker kahveye batirip cikar ve kiremanin üzerine diz.
    Kalan kiremayida bisküvilerin üzerine kasik veya bicak yardimiyla düzelt.
    En son kakao lu kahve karisimi ele .
    Buzdalabinda 3-4 saat bekletin .
    AFIYET OLSUN nefis bir tat



    KARNIBAHAR SALATASI
    malzeme
    • 1 tane karnibahari ciceklerine ayirip hasladik.
    • 1 kilo süzme yogurt
    • 200 kiram ciy kirema
    • 2 dis sarimsak
    • 3 yemek kasik zeytin yagi ,tuz ,dere otu
    • Yogurtla kiremayi cirp sarimsagi yagi ve tuzuda ilave edip karnibaharlaiyicene karistirip afiyetle yiyenlere afiyetler olsun

    ELMALI KURABİYE
    Malzemeler
    • 150 gr yumuşatılmış tereyağ
    • 1 çay bardagı sıvıyağ1 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı nişasta
    • 1 su bardağı pudra şeker
    • 3,5 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    İçi
    • 3 elma
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 4 yemek kaşığı tozşeker
    • 1 su bardak ceviz cekilmis
    Üzeri için
    • 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
    Yapılışı Elmaları soyup, rendeledim, şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
    cevizleride ilave edip Tarçıda ekleyip, soğumaya bırakin
    Hamur malzemelerini yoğuralim elle yumuş bir hamur . Hamuru n icine sogumus elmali harcda koyup istediginiz sekil vere bilirsiniz. 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pişirin.
    Soguyunca üzerlerine pudra sekeri
    Meliha abla ellerine saglik kurabiyelerin cok nefislerdi

    TOST EKMEKLER senlendi
    malzeme
    • 1 tane yumurta
    • 1 cay bardak kasar
    • 1 cay bardak tulum beyniri1 cay bardak beyaz tam yagli peynir
    • 2-3 sap maydonoz (dograyin)
    • 1 -2 sap nane yapraklari (dograyin)
    • 1 dis sarimsak
    • 1 yemek kasik süt
    • sucuk ince dilimlenmis
    yapilisi :yumurtayi cirpip malzemeleri ilave edip karistirin (sucuk haric)
    Tost ekmeklerin üzerlerine esit sarta kasik la koyun .
    üzerlerine sucuk ve kasar .
    firinda 10 -12 dakikadar pisirdim .
    Cocuklarim cok beyendiler hem kolay hemde cok lezletli



    ZEYTIN YAGLI BÖRÜLCE
    Malzemeler
    • 1/2 kg. taze börülce
    • 1 adet soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 3 adet domates rendelenmis
    • 1 kasik biber salcasi
    • 1 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Maydanoz
    • Tuz
      Hazırlanışı : Ayıklanmış börülceleri tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve kabuklar soyulmus rendelenmis domatesleri ilave edin. Börülceyi de ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine isterseniz doğranmış maydanoz serpin.

    No comments:

    Post a Comment