Friday, April 10, 2009

pastalar ,kalbura basti

Donauwelle Pastasi
  • 250 gram margarin
  • 250 gram seker
  • 6 tane yumurta
  • 350 gram un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak fisne (cekir dekleri cikarilmis )
  • 5 kasik kakao
Kiremasi
  • 4 bardak süt
  • 2 paket kirem santi
  • Margarini şekeri ve Vanilyayı iyice çırpalım. Yumurtaları ekledikten sonra yaklasık 5 dakika daha çırpalım.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edelim.
  • Hamurun yarısını yaglanmis
  • Firin tepsisine yayın
  • Diger yarısını kakao ile karıstırarak beyaz hamurun üzerine yayin ve catal yardimi ile biraz dalgalar yapin.
  • Visnelerin suyunu süzün
  • (kakaolu hamurun üzerine cok hafif bastırarak dizin.
  • Isitilmis Firinda 175° derecede 25-30 dakika kadar pisirin
  • Pisen Keki sogumaya birakin..
kirema icin
  • 4 su bardak süt ile 2 paket kirem santiyi cirpin ,
  • Karisimi sogumus pastanin üzerine yayin ve sogumaya birakin..
Hatice abla ellerine saglik .Nefis bir pasta.

CEVIZLI CIKOLATALI KEK

malzeme
  • 200 gram margarin
  • 200 pudra sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 325 gram un
  • 1 tane kabartmatozu
  • 100 ml süt
  • 200 ceviz
  • 200 gram cikolata kiriklari
    Yapilisi : önce yumurta ,pudra sekeri ,margarin mikserle cirp sonra süttü ,unu,kabartma tozunu ekleyip iyicene cirp ve cevizi ve cikolata kiriklari ekleyip kasiklan iyice karistir pasta formuna yagla ve unla 175 .drecede pisirilir.
Afiyet olsun
MAKARNA SALATASI
malzeme
  • yarım paket makarna
  • yarım çay bardağı yağ
  • 5 tanekornişon turşu
  • yarim su bardak misir (haslan,mis)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • yarim bardak bezelye (haslanmis)
  • 3 su bardağı yoğurt
  • arzuya göre yarim su bardak mayonez
    hazırlanması:
  • makarnaları kaynatin suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı yağı ile karıştırın.
  • kornison salatiklari küçük küçük doğrayın. hepsini makarnaya ekleyin.
  • en son yoğurdu ve mayonezi ilave edip karıştırın. Leslehan ellerine saglik


Kalbura Bastı
Malzemeler

  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 200 gr Margarin
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
    Şurup İçin
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Kg Toz Şeker
  • 1/2 Limon Suyu
    Serbet icin
  • Şekeri su ile kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alıp,limon suyunu sıkın.Soğumaya bırakın.
    Hamurru icin
  • Bir kapta süt ve şekeri çırpın.
  • Un ve kabartma tozu da ekleyip,yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Üzerine nemli bir bez örtüp,20 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle hafifçe açın.
  • Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.Ortasına cekilmis ceviz koyun.
  • Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın elinizle düzeltin.Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarana dek pişirin.Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Bikaç dakika daha fırında tutun. Ellerine saglik Fatmacim kendin yoktun amma tatlin ni göndermissin cok beyendik.

No comments:

Post a Comment