Bademli revani
malzeme
- 500 gram irmik
- 1 su bardak seker
- 1 su bardak aycicek yagi
- 1 su bardak yogurt
- 4 tatne yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 5 yemek kasik un
- 1 su bardak badem dise dokunur cekilmis
- yarim cay bardak kindistan cevizi üzeri icin
serbeti
malzeme
- 3,5 su bardak su
- 3 su bardak seker
- yarim cay bardak nane surubu
hazirlanisi
- Serbetini hazirlayin ilk önce su ,seker ve nane surubunu haslayip sogumaya birakin.
- Yumurtalari cirpin yogurt ve aycicek yagida icine ekleyip cirpin.
- Diyer malzemeleride ekleyip iyice ciepip yaglanmis kalibin icine döküp 170 derece firinda pisirin
- Serbetini üzerine dökünce 1-2 saat kadar soguduktan sonra servise hazir
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment