Sunday, November 22, 2009

BADEMLI REVANI


Bademli revani
malzeme

  • 500 gram irmik
  • 1 su bardak seker
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1 su bardak yogurt
  • 4 tatne yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 5 yemek kasik un
  • 1 su bardak badem dise dokunur cekilmis
  • yarim cay bardak kindistan cevizi üzeri icin

serbeti

malzeme

  • 3,5 su bardak su
  • 3 su bardak seker
  • yarim cay bardak nane surubu

hazirlanisi

  • Serbetini hazirlayin ilk önce su ,seker ve nane surubunu haslayip sogumaya birakin.
  • Yumurtalari cirpin yogurt ve aycicek yagida icine ekleyip cirpin.
  • Diyer malzemeleride ekleyip iyice ciepip yaglanmis kalibin icine döküp 170 derece firinda pisirin
  • Serbetini üzerine dökünce 1-2 saat kadar soguduktan sonra servise hazir
  • Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment