malzeme
- 500 gram kiyma
- 2 kavanoz yaklasik yarim kilo yaprak
- 2 adet büyük soğan
- 3 dis sarimsak
- 2 su bardak pirinç
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kasik aci biber salcasi
- 5 yemek kasik nar eksisi
- nane
- karabiber
Hazırlanışı
- Yapraklar 10 dakika haşlanır.
- Soğan, robotta çekilir. Nane aci biber salcasi nar eksisi kara biber karistirilir.
- Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
- Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
- Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
- Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
- üzerine sarimsak ,tuz,naneva salca yi 1,5 bardak su ile cirpip sarmalarin üzerine gezdirdi daha lezletli oluyor.
- Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
- Yavas yavas orta ateste pisirilir.
No comments:
Post a Comment