Thursday, November 12, 2009

yaprak sarma etli

ETLI YAPRAK SARMA
malzeme
  • 500 gram kiyma
  • 2 kavanoz yaklasik yarim kilo yaprak
  • 2 adet büyük soğan
  • 3 dis sarimsak
  • 2 su bardak pirinç
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kasik aci biber salcasi
  • 5 yemek kasik nar eksisi
  • nane
  • karabiber

Hazırlanışı

  • Yapraklar 10 dakika haşlanır.
  • Soğan, robotta çekilir. Nane aci biber salcasi nar eksisi kara biber karistirilir.
  • Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
  • Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
  • Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
  • Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
  • üzerine sarimsak ,tuz,naneva salca yi 1,5 bardak su ile cirpip sarmalarin üzerine gezdirdi daha lezletli oluyor.
  • Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
  • Yavas yavas orta ateste pisirilir.

No comments:

Post a Comment