Malzemeler
- 6 Adet dolmalik kabak
- 250 gram kiyma
- 1 Adet kuru soğan
- 1,5 su bardak pirinç
- 2 tatli kasik sebzeli casni baharat
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasik zeytinyagi yağ
- 1 Kaşık salça
- 1 kasik aci biber salcasi
- 1 tatli kasik kuru nane
- 1 tatli kasik pul biber
- 3 yemek kasik nar eksisi
Hazırlanışı:
- İç harcını hazırlayin sogani soyup dograyin yagi kizinca soganlar ekleyip pembelesince kiymayida ekleyip kavurun.
- Salcasini ve diyer malzemelerinide ekleyip kiymayla kasistirin ,
- Pirinci yikayip suyunu süzdürüp harcin icine ekleyin.
- Kabaklaein üst kisimlarini kesip ic kisimlarini kasikla oyun .
- Kasikla kiymali hactan kabaklarin icini doldurup kestiginiz kabagin üst kisimlarini kapatin üzerlerine.
icine hazirlayin suyunu
- Tensereye 2 bardak su ve 1 kasik salca 1 sis sarimsak 2 kasik yag tuz karitirip tencereye koyun kabaklarda tencereye siralayip orta ateste pisirin
malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 250 gr kıyma
- 1 kasikdomates salcasi
- 1 adet domates
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- pul biber
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı yağ
yapılışı
- Kıymayı, yağı ve soğanı iyice suyunu çekene kadar kavurun.
- domatesin kabugunu soyup incecik dograyip icine ilave edin.
- Salça ilavesiyle biraz daha kavurun.
- Yıkanmış doğranmış ıspanakları icine ekliyoruz.
- Altını kısıp kapağını kapatıyoruz. üzrine ister sarimsakli yogurt veya kirmizi pulbiber de nefis oluyor.
No comments:
Post a Comment