Monday, November 2, 2009

kabak dolma

KABAK DOLMASI
Malzemeler

  • 6 Adet dolmalik kabak
  • 250 gram kiyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1,5 su bardak pirinç
  • 2 tatli kasik sebzeli casni baharat
  • 2 dis sarimsak
  • 3 yemek kasik zeytinyagi yağ
  • 1 Kaşık salça
  • 1 kasik aci biber salcasi
  • 1 tatli kasik kuru nane
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 3 yemek kasik nar eksisi

Hazırlanışı:

  • İç harcını hazırlayin sogani soyup dograyin yagi kizinca soganlar ekleyip pembelesince kiymayida ekleyip kavurun.
  • Salcasini ve diyer malzemelerinide ekleyip kiymayla kasistirin ,
  • Pirinci yikayip suyunu süzdürüp harcin icine ekleyin.
  • Kabaklaein üst kisimlarini kesip ic kisimlarini kasikla oyun .
  • Kasikla kiymali hactan kabaklarin icini doldurup kestiginiz kabagin üst kisimlarini kapatin üzerlerine.

icine hazirlayin suyunu

  • Tensereye 2 bardak su ve 1 kasik salca 1 sis sarimsak 2 kasik yag tuz karitirip tencereye koyun kabaklarda tencereye siralayip orta ateste pisirin
KIYMALI ISPANAK
malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 250 gr kıyma
  • 1 kasikdomates salcasi
  • 1 adet domates
  • 2 dis sarimsak
  • Tuz
  • pul biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ

yapılışı

  • Kıymayı, yağı ve soğanı iyice suyunu çekene kadar kavurun.
  • domatesin kabugunu soyup incecik dograyip icine ilave edin.
  • Salça ilavesiyle biraz daha kavurun.
  • Yıkanmış doğranmış ıspanakları icine ekliyoruz.
  • Altını kısıp kapağını kapatıyoruz. üzrine ister sarimsakli yogurt veya kirmizi pulbiber de nefis oluyor.

No comments:

Post a Comment