Sunday, November 29, 2009

EV BAKLAVASI ve kabak tatlisi

TÜM MÜSLÜMAN ALEMININ MUBAREK KURBAN BAYRAMI MUBAREK OLSUN
DAHANICE GÜZEL BAYRAMLAR



EV BAKLAVASI

malzeme
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 su bardak yumurta (4 tane yumurta )
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1 tane kabartma tozu
  • aldigi kadar un
  • 1 su bardak nisasta acmak icin

hazirlanisi

  • Yumurtayi, yogurdu ve yagi derin bir kabin icine a.lip cirpin.
  • Kabartma tozunu ve unu ekle yumusak bir hamur yugur.
  • hamuru buzdolabinda 15-20 dakika beklet
  • Hamurdan 20 tane beze yar ceviz büyüklügünde ve 5 bezeyi avucunuzla biraz büyültüp üzerine altina nisasta bes bezeyide nisastalayip üstüste kayup merdaneylen acin
  • tepsinize koyup arasina ceviz tekrar bes nisasta ile acilmis bezeyi kayun büyle devam edin
  • Baklava dilimleyin.
  • 1 paket tereyagi eritip üzerine gezdirin.
  • firinda üzeri nar gibi kizarincaya kadar kirartin
  • serbetini ilik üzerine dökün.

KABAK TATLISI
malzeme

  • yarim kg kabak
  • 2 kase şeker
  • 2 çay bardağı su.

Yapılışı;

  • Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. 2 kase şekeri kattip aralarına ve en üste serpti suyunuda katip orta ateste kaynatin

No comments:

Post a Comment