DAHANICE GÜZEL BAYRAMLAR
EV BAKLAVASI
malzeme
- 1 su bardak yogurt
- 1 su bardak yumurta (4 tane yumurta )
- 1 su bardak aycicek yagi
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un
- 1 su bardak nisasta acmak icin
hazirlanisi
- Yumurtayi, yogurdu ve yagi derin bir kabin icine a.lip cirpin.
- Kabartma tozunu ve unu ekle yumusak bir hamur yugur.
- hamuru buzdolabinda 15-20 dakika beklet
- Hamurdan 20 tane beze yar ceviz büyüklügünde ve 5 bezeyi avucunuzla biraz büyültüp üzerine altina nisasta bes bezeyide nisastalayip üstüste kayup merdaneylen acin
- tepsinize koyup arasina ceviz tekrar bes nisasta ile acilmis bezeyi kayun büyle devam edin
- Baklava dilimleyin.
- 1 paket tereyagi eritip üzerine gezdirin.
- firinda üzeri nar gibi kizarincaya kadar kirartin
- serbetini ilik üzerine dökün.
KABAK TATLISI
malzeme
- yarim kg kabak
- 2 kase şeker
- 2 çay bardağı su.
Yapılışı;
- Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. Tencereye yerleştirilir. 2 kase şekeri kattip aralarına ve en üste serpti suyunuda katip orta ateste kaynatin
No comments:
Post a Comment