Sunday, November 15, 2009

GÜL TATLISI


GÜL TATLISI
malzemeler
  • 1 Su bardagı sıvıyag
  • yarım su bardagı yogurt
  • 1 su bardagı irmik
  • 1 yumurta
  • yarım paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartmatozu
  • 1 çorba kaşıgı sirke
  • 1 tutam tuz
  • aldıgı kadar un
  • 2 tatli kasik kirmizi gida boyasi
  • 2 tatli kasik sari gida boyasi
  • 1 su bardagı badem

ŞERBETİ

  • 3 Su bardagı su
  • 2.5 Su bardagı şeker
  • yarim liman

Yapılışı

  • Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
  • Kabartmatozu , vanilyayı ve aldıgı kadar unu ilave edin.
  • Kulak memesi yumusaklığında bir hamur yugurun.
  • Hamuru ikiye ayirip gida boyasi ile tekrar yugurun.
  • Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
  • Çay bardagı ile kesilir.
  • 4 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir. rulo şeklinde yuvarlanip ortasindan kesilir bademler konur ve firinda pisirili .
  • Serbeti hazirlanip tatlilarin üzresine dökülür. tatliyi meliha ablam hazirladi

No comments:

Post a Comment