GÜL TATLISI
malzemeler
- 1 Su bardagı sıvıyag
- yarım su bardagı yogurt
- 1 su bardagı irmik
- 1 yumurta
- yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartmatozu
- 1 çorba kaşıgı sirke
- 1 tutam tuz
- aldıgı kadar un
- 2 tatli kasik kirmizi gida boyasi
- 2 tatli kasik sari gida boyasi
- 1 su bardagı badem
ŞERBETİ
- 3 Su bardagı su
- 2.5 Su bardagı şeker
- yarim liman
Yapılışı
- Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
- Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
- Kabartmatozu , vanilyayı ve aldıgı kadar unu ilave edin.
- Kulak memesi yumusaklığında bir hamur yugurun.
- Hamuru ikiye ayirip gida boyasi ile tekrar yugurun.
- Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
- Çay bardagı ile kesilir.
- 4 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir. rulo şeklinde yuvarlanip ortasindan kesilir bademler konur ve firinda pisirili .
- Serbeti hazirlanip tatlilarin üzresine dökülür. tatliyi meliha ablam hazirladi
No comments:
Post a Comment