KIYMALI KURU FASÜYLE
malzeme
- yazdan kurutulmus ayse gadin fasüyle
- 1 tane kuru sogan
- 1 dis sarimsak 200 gram kadar kiyma
- yarim dolmalik kirmizi biber
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 1 cay kasik pul biber
hazirlanisi
- Fasüyle yikayip haslayin yumusayinca suyunu süzdürün.
- Sogani soyup incecik kiyin tencereye yag koyup kavurun.
- Kiymayida kavurun sarimsagi biberri ve arzu ettiginiz baharati katin.
- Fasüyleleri icine ilave edin 1 su bardak kjadar su ilave edip ten cerenin kapagini kapatin .3-5 dakikatadar pisince serviose hazir.
- Kurutulmus taze fasüyle nefis bir tat
EKSILI PIRASA
- 1 kilo pırasa
- 2 orta boy havuç
- 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
- 1.5 çay bardak pirinç
- 1 yemek kaşık salça
- 1 çay kaşik kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşik tuz
- 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
- 1.5 su bardak sıcak su
Yapılışı:
- Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
- Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
- pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
- Tencereye yag ilave edin.
- Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
- pirasayida icine ilave edin.
- Ve hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
- Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
- Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment