Monday, November 23, 2009

sebze yemekleri


KIYMALI KURU FASÜYLE
malzeme

  • yazdan kurutulmus ayse gadin fasüyle
  • 1 tane kuru sogan
  • 1 dis sarimsak 200 gram kadar kiyma
  • yarim dolmalik kirmizi biber
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 1 cay kasik pul biber

hazirlanisi

  • Fasüyle yikayip haslayin yumusayinca suyunu süzdürün.
  • Sogani soyup incecik kiyin tencereye yag koyup kavurun.
  • Kiymayida kavurun sarimsagi biberri ve arzu ettiginiz baharati katin.
  • Fasüyleleri icine ilave edin 1 su bardak kjadar su ilave edip ten cerenin kapagini kapatin .3-5 dakikatadar pisince serviose hazir.
  • Kurutulmus taze fasüyle nefis bir tat

EKSILI PIRASA

  • 1 kilo pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
  • 1.5 çay bardak pirinç
  • 1 yemek kaşık salça
  • 1 çay kaşik kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşik tuz
  • 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
  • 1.5 su bardak sıcak su

Yapılışı:

  • Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
  • Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
  • pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
  • Tencereye yag ilave edin.
  • Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
  • pirasayida icine ilave edin.
  • Ve hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
  • Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment