Friday, June 12, 2009

ari sokmasi kasarli pogca, peynirli pogca ,karemel soslu etimek, lokma tatlisi ,cikolatali makronen



ARI SOKMASI PASTASI

malzeme

  • 5 tane yumurta
  • 1 tane vanilya tozu
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 yemek kasik su
  • 250 gram seker
  • 200 gram un
  • 200 gram badem kiriklari üzeri icin ve Bal

kiremasi icin

  • 400 gram ciy kirema
  • paket vanilyali puding tozu (sütle cirpilip yapilanlardan)

yapilisi

  • Derin bir kaba 5 adet yumurtayi kirin sekeri ile miksele cirpin.
  • Üzerine suyu ,vanilya sekerini,kabartma tozunuekleyip devam cirpin .
  • Tepsiyi yaglayip unlayin .
  • Hamuru icine döküp badem kiriklarini üzerine her tarafina dökün.
  • 175 derece firinda pisirin .Kirema sini hazirlayin .
  • Soguk ciy kirema ile vanilyali tozu iyice cirpin.
  • Firindan cikan kek sogusun.Ortasindan destere ekmek bicagi ile taha rahat kesiliyor.
  • Kiremayi ortasi na sürün bademli tarafini üzerine koyun.
  • Bali esit sekilde sürün.Buz dolabinda 1 saat kadar beklet tikten sonra ikrama hazir .

AFIYET OLSUN.Nefis bir kek uzun zamandir yap mamistim misafirlerim icin hazirladim.




KASARLI POGCALAR

malzeme
  • 2 bardak ilik süt
  • 1 yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 tane yumurta beyazi
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 yemek kasik seker
  • aldigi kadar un kasar

yapilisi

  • Derin bir kabin yumurta nin sarisini üzerine sürmek icin ayirin.
  • Yumurta beyazini ,sütü ,mayayi ,sekeri,yagi,tuzu ve iyi cene karistirin
  • Kabartma tozunu unu ekleyip yavas yavas bir elinizle yugurup diyer eliniz le un ila edin .
  • Yumusak bir kivam elde edin .
  • Hamuru ikiye bölün.Merdaneylen tezgahin üzerine yag sürüp acin .
  • Kasari rendeleyip hertarafina dükün .Bir ucundan baslayin rulo edin .
  • Üzerine ayirdiginiz yumurta sarisinin icine 1 cay kasik seker ilave edin karistirip pocakarin üzerine sürüp cörek otu veya susam döküp 175 derece firin da pisir dim.

Afiyet seker olsun.

CIKOLATALI HINDISTAN CEVIZLI MAKRONEN



malzeme
  • 300 gram hindistan cecizi rendelenmis
  • 3 tane yumurta beyazi
  • 3 yemek kasik süt
  • yarim bardak seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik kakartma tozu
  • 3 yemek kasik un
  • 6 naneli cikolatali cubuk

yapilisi

  • Yumurta beyazini iyice miserlen cirpin.
  • Üzerine tüm malzemeleri ekleyin. iyice elinizle yugurun
  • Naneli cikolatali cubuklari kücük ,kücük desip icine ilave edin karistirin.
  • Yuvarlayip kegit larin üzerleri ne kayup firina 170 derecede pisirin.
  • Ben kegit goflet kullandin altlari icin .
  • Gecenlerde de hazirlamistim.
  • Bu bana ait bir tarif biz cok beyendik nane güzel bir tat veriyor.

AFIYET BAL SEKER OLSUN:


LOKMA

malzeme

  • 4 su bardağı un
  • yarim yas maya
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 Çay kaşığı tuz

Kızartmak için Ayçiçek yağı

Şurup için 3 su bardağı şeker , 2 su bardağı su yarim limon kaynatin.

Hazırlanışı

  • Unuun ortasını havuz gibi açın. Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın.
  • Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak yarim saat mayalanması için bekletin.
  • Mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak kizgin yağa dükülür kizaranlari ilik serbetin icine birakin servis eder ken üzerine hindistan cevizi veya cekilmis ceviz
  • Meliha abla hazirlayip gönderdi ellerine saglik ablacigin.
  • Nefis bir lokma olmus ellerine saglik
ETIMEK TATLISI
malzeme
  • etimek ekmek
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardak seker
  • 2 tane vanilya sekeri
muhallebisi icin
  • 8 yemek kasik seker
  • 1 yemek kasik un
  • 8 yemek kasik nisasta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 litre süt
  • 200 gram ciy kirema
  • damla sakizi
  • Hazir karemel sos

hazirlanisi

  • Tencereye sütü ve kiremayi bosaltin.
  • Malzemeleri icine ila ve edip iyi ce karistirin .
  • Ocagin altini acin .
  • Sürekli karistirin koyu bir kivam elde edinceye kadar.
  • Serbetin den sonra muhallebiyi ocak tan alip tepsinin üzerine dükün . soguyunca üzerine
  • Dondurmalarin üzerine kullanilan karemel sos
  • Hem cok lezletli hem piratik .
  • Benim en sevdigim tatlilarimin arasinda .

Peynirli pogcalarim
malzeme
  • 150 gram margarin
  • 1 tane yas maya
  • 2 tane yumurta
  • tuz
  • yarim bardak yogurt
  • 1 su bardak süt
  • aldigi kadar un

ici icin

  • beyaz yagsiz peynir

yapilisi

  • Derin bir kaba sütü,margarini,yumurtayi ,yogurtu,tuzu ve maya yi ekleyip iyice mayayi eritin.Ununu yavas yavas ilave edip yugurun. yumusak bir hamur Üzerini kapatip yarim saat mayalansin.Yuvarlak bezeler edin.Merdaneylen acip pitza dilimi gibi kesin uclarina peynir aysekli verin.Üzerlerine yumurta sarisi 175 derece firinda pisirin .
    Benim misafirlerim icin sabah kaffaltisi icin hazirladim

No comments:

Post a Comment