Monday, June 22, 2009

tulumba tatlisi


TULUMBA TATLISI
Hamuru
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagı sıvı yağ
  • 1 su bardagi yogurt (fazla koyu kıvamda olmasın)
  • 3,5 su bardagı elenmemiş un
  • yarım paket kabartma tozu
  • bir silme yemek kaşıgı nişasta

Şurubu için:

  • 1,5 kilo toz şeker
  • sekerin üzerini 3 parmak gecene kadar su
  • yarım limonun suyu

Yapılışı

  • Surubunu hazılayalım. Şurup soğusun.
  • Hamuru icin derin bir kaba 4 yumurtayı kırıp
  • Üzerine bir su bardağı sıvı yağı koyun ve bunu mikserle 3 dakika kadar çırpın.
  • Üzerine bir su bardağı yogurdu ekleyin.
  • Daha sonra 3,5 su bardağı unu da ilave edin.
  • Üzerine nişastayı atın. Kabartma tozunu da ilave edip hamuru iyice ne elinizlen cirpin.
  • Kücük bir teflon tencereye sıvı yagi koyup.
  • Yag tam isin madan . Hamuru sıkma torbasına doldurup mutfak makasıyla istediğimiz şekilde kesip sıvı yagın içine sıkmaya başlayin.
  • Tencerenin altının ateşini biraz daha açabiliriz kızarana kadar. Kızaran tatlıları soğuk şuruba atarız.
  • Tatlılar şurubun içine karistiroriz.Bir süre sonra suruptan çıkartırız.
  • Her hamur tencereye kizarmak icin koydugunuzda yag kesinlikle kaynar olmamali.
  • Kalan hamuruda aynı şekilde kızartıp şurubun içine atıp serbetini cekin ce cikartiriz.

No comments:

Post a Comment