TULUMBA TATLISI
Hamuru
- 4 yumurta
- 1 su bardagı sıvı yağ
- 1 su bardagi yogurt (fazla koyu kıvamda olmasın)
- 3,5 su bardagı elenmemiş un
- yarım paket kabartma tozu
- bir silme yemek kaşıgı nişasta
Şurubu için:
- 1,5 kilo toz şeker
- sekerin üzerini 3 parmak gecene kadar su
- yarım limonun suyu
Yapılışı
- Surubunu hazılayalım. Şurup soğusun.
- Hamuru icin derin bir kaba 4 yumurtayı kırıp
- Üzerine bir su bardağı sıvı yağı koyun ve bunu mikserle 3 dakika kadar çırpın.
- Üzerine bir su bardağı yogurdu ekleyin.
- Daha sonra 3,5 su bardağı unu da ilave edin.
- Üzerine nişastayı atın. Kabartma tozunu da ilave edip hamuru iyice ne elinizlen cirpin.
- Kücük bir teflon tencereye sıvı yagi koyup.
- Yag tam isin madan . Hamuru sıkma torbasına doldurup mutfak makasıyla istediğimiz şekilde kesip sıvı yagın içine sıkmaya başlayin.
- Tencerenin altının ateşini biraz daha açabiliriz kızarana kadar. Kızaran tatlıları soğuk şuruba atarız.
- Tatlılar şurubun içine karistiroriz.Bir süre sonra suruptan çıkartırız.
- Her hamur tencereye kizarmak icin koydugunuzda yag kesinlikle kaynar olmamali.
- Kalan hamuruda aynı şekilde kızartıp şurubun içine atıp serbetini cekin ce cikartiriz.
No comments:
Post a Comment