Wednesday, June 17, 2009

sac böreyi ,peynirli kivirma cörek

SAC BÖREGI
Malzemeler Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 bardak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 cay bardak sivi yag

İçi için

  • yarim lilo ispanak
  • 1 iri baş kuru soğan
  • 1 su bardagi bardağı lor peynir
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber pul biber

Yapılışı

  • Unu ortasını açıp, suyu.yagi ve tuzu ilave edin. İyice yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatip 20 daki kadar dinlenmeye biran.
  • İçini hazırlayin.Ispankları ince ince kıyip içine peynir ve kiyilmis sogani ,yağını,tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Hamur dan yumurta büyüklügünde bezeler edip merdaneylen acin.
  • Icine hazerladiginiz malzemeden esit sekilde koyup bir tarafindan tutup diyer tarafina kapatin. Sacin üzerinde pisirin .

Afiyet Olsun...

PEYNIRLI KIVIRMA CÖREK malzeme
  • 6,5 su bardağı un
  • 3 su bardağı ilik süt
  • 1 yay bardak aycicek yagi
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kasığı şeker
  • tuz

Iç malzemeleri

  • beyaz peynir
  • 1 tatli kasik pul biber

yapilisi

  • Hamurunu yugurun .Yarim saat üzeri papali dinlendirin.
  • Bezeler edilir . Acir merdaneylen .
  • Sivi yag sürüp peynirli karisimdan esit sekilde her tarafina .
  • Bir ucundan baslayip rula yapip yaglanmis tepsiye kivira kivira dolayin.170 derece firinda üzerine yumurta sarisini sürüp pisirilir.Nefis bir tat Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment