malzeme
- 4 tane yumurta
- 2 bardak seker
- 1,5 bardak taze sikilmis portakal suyu
- potakal kabugu rendesi
- 1,5 bardak aycicek yagi
- 4 yemek kasik hashas
- 3 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 3 su bardak un
- 1 cay bardak kurutulmus kiraz cok yumusak
üzerine
- urutulmus yumusak kiraz
- kirmizi jel
- Yumurta ve sekeri mikserlen cirpip diyer malzemeleride ekledim iyice cirptim.Tepsiye kegit koyup hamuru üzerine döktü .
- Kirazlar üzerine dizdim.
- Firina 170 derecede pisirdim.
- Soguyunca üzerine fisneleri yeniden dizdim.Kirmizi renkde jel hazirlayip kepceylen hertarafina döktüm. Butarifi http://balbocukleri.blogspot.com/ dan aldim arkadasima tesekkürler
- Biz cok beyendik nefis bir kek .
- Ben firin tepsisine yaptigim icin 2 misli malzeme kullandim siz isterseniz bu malzemenin yarisiyla daha kücük tepsi kullana bilirsiniz.
MEYVALI KEK
malzeme
- 3 bardak un
- 2 bardak seker
- 1 bardak asitli maden suyu
- yarim cay bardagi cikolata kiriklari
- 1 bardak aycicek yagi
- 4 tane yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya sekeri
- 1 doze mandalina konsevesi
- 7 tane yeni dünya taze meyve
üzerine
- meyvanin artanini kullandim
- kirmizi jel
- yesil jel
Üzerine
cikolata kiriklari
yapilisi
- Seker, yumurta ve yagi mikselen cirpin.
- Diyer malzemeleride ekleyip iyice cirpin .
- Üzerine yeni dünyanin cecirdegini ve kabugunu cikarip ortasindan 4 de böldüm .
- Hamurun üzerine dizdim .
- Kalanini kek firindan cikinca üzerine mandalina ve yeni dünyalari üzerine koyarken bizaz daha kücük dilimlere büldüm.
- Jelini 2 jeli karistirdim kivili jel len cilikli jeli üzerlerinde nekadar su katilmasi ni yaziyor tarifine bakarak hazirladim.
- Meyvelerin üzerlerine jel ve cikolata kiriklari .
- Bu tarifi internetten Almanlarin kek ler bölümünden aldim .
- Cok güzel ve sünger gibi bir kek AFIYET BAL OLSUN
No comments:
Post a Comment