UN HELVASI
malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 8 dolu tahta yemek kaşığı un
- ceviz
Hazırlanışı
- Önce şerbetini çin şekeri bir tencereye boşaltın ve üzeri 4 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edin.
- Şerbetinizi hazilayin..
- Bir teflon tava sıvı yağı dökün ve hafif ısınıncaya kadar bekleyin. Tavaya yavaşca unu ilave ederek sürekli karıştırın.
- Unu pembeleşene kadar kavurun.
- Kaşığa unun hiç yapışmadığı kıvamdır.
- Helvanızın renci acik kafrengi oldugunda yavas yavas serbetiuni ila ve ederken tahta kasiklada karistirin En az 6-7 dakika iyice karistirin sebetini iyice ne ceksin .
- Cevizi ilave edip tekrar karistirin .
- Dondurma kasigi ile alip tepsinize sevis icin siralayin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment