SERINLETICI YAZ GÜNESI
malzeme
- 2 tane kirem santi
- 4 su bardak soguk süt
- 1 kase seftali konservesi
- 1 fincan pura sekeri
- 2 paket tatli jölesi ( ve ya yaprak jöle)
papilisi
- Soguk sütle kirem santiyi mikseden gecirin jöleyide ekleyin .
- Seftalileri küp,küp dograyip icine elleyin pudra sekerinide kasiklan kasistirin. Borcanin icine döküp buzdolabinda en az 3-4 saat bekletin .Meliha abla ellerine saglik .
Günümüz vardi ellerine saglik bahce cok sicak ti yaz günesi soguk, soguk cok güzeldi serinletici .
malzeme
- 450 gram irmik
- 4 tane yumurta
- 4 kasik un
- 1 bardak seker
- 1 bardak yogurt
- 1 bardak aycicek yagi
- 1 tane kabartma tozu
- 1tane vanilya sekeri
- 1 su bardak findik cekilmis
üzeri icin de 1 yarim su bardagi cekilmis findik
sebeti icin 3 su bardak seker 4 su bardak su yarim limon suyu
yapilisi
- Yumurtayi iyice mikselen cirpin.
- Diyer malzemeleride ekleyip cirpin.
- Tepsiye yg sürün hamuru tepsiye döküp 170 derece firinda pisirin.
- Serbetini hazilayin sogusun .Revane firindan cikinca sebetini üzerine dükün üzerine cekilmis findik afiyet olsun
malzeme
- 1 cay bardak aycicek yagi
- 125 1 fincan nisasta
- 1 su bardak pura sekeri
- aldigi kadr un
yapilisi
- Hamur yugurun . Yuvarladiginiz hamurlarin ortasini parmaginizla cukurlastirin .
- Cay kasigi ile recel koyun .Firinda pisirin 175 derecede afiyet olsun .
- Ellerine saglik Cevri ye abla
No comments:
Post a Comment