- 1 kilo un
- 1 tane yas maya (40 gram kadar)
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 125 gram tereyagi
- 3 yemek kasik seker .
- 1 tutam tuz
- 2,5 bardak ilik süt
ic malzeme
- 2 su bardak cekilmis ceviz
- 1 su bardak pudra sekeri
- 3 yemek kasik toz seker
- yarim cay bardak aycicek yagi
üzerine
- 1 yumurta
hazirlanisi
- Hamurunu yugurun.
- Cevizinizi rondadan dise dokunur gecirin.
- Cevizin icine pudra sekeri ,seker ve yagla cirpin.
- Hamuru 3 parcaya bölüp beze yapin.
- Merdeneyle aciyorum tezgahin üzerine 1 tatli kasik yag damladir saniz dahada kalay acarsiniz.
- Hamurun üzerine icine cevizli karisimdan sürün.
- Rulo yapip parmak kalinliginda kesiyorum bicaklan.
- Yumurtayi cirpip üzerlerine fircayla sürün .
- Firini 50 dereceye acip tepsileri icine koyup 5-7 dakika cöreklerin kabarmasini bekliyorum.
- Firinin ayarini 175 dereceye getirip üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum.
No comments:
Post a Comment