malzeme
- 125 gr. margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasik yogurt
- 1,5 tatlı kaşık salça
- 1,5 çay kaşık tuz
- 1 tatlı kasik biber salcasi
- 1 tatlı kaşık mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardagi kadar un
Üzeri için
- yumurtanin sarisi
- çörek otu
yapılışı
- Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek icin ayırın.
- Kalanı ve salçayı karıştırın.
- İçerisine margarin ve yogurt karıştırın. Ben cirpiyorum .
- Salçanın topak topak kalmamasına dikkat edin.
- Diger malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru yaklasik yarim saat buz dolabinda bekletin.
- Seklini istediginiz sekil verin ben kücük toplar yaptim .
- Yaglı tepsiye yerleştirin
- Önce yumurta sarisina üzerine cörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment