- 150 gram yumuşak tereyag
- 1 çay bardak sıvı yag
- 1 tane yumurta
- 1 su bardak yogurt
- 1 su bardak nişasta
- 1 su bardak pudra şekeri
- 3,5 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
İçi icin
- 3 tane elma
- 2 çay kaşık tarçın
- 4 yemek kaşık toz şeker
Üzeri için
- 2-3 yemek kaşık pudra şekeri
Hazirlanişı
- Elmaların kabugunu soyup, rendeleyin.
- Sekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
- Tarçın ekleyip sogumaya bırakin .
- Derin bir kabin icinde hamurunuzu un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yugurun.
- Hamuru 3 parçaya ayırıp merdaneylen acip bardakla kesin.
- Elmalı harçtan koyup kenarlarini catal la kapatin.
- 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pisirin.
- Üzerine pudra şekeri süzgecle eleyin.
No comments:
Post a Comment