- 1 paket güllac
- 2,5 su bardak süt
- 2 bardakl toz seker
- 2 tananevanilya sekeri
- 1,5 bardak ceviz
- yarim su bardak nar ici
hazirlanisi
- Süt,seker ve vanilya sekerini karistirarak orta ateste isitin haynamaya baslayinca tencereyi ocagin üzerinden alin.
- Süt iliyinca güllacin yarisini tek ,tek üzerine ortadan bölüp süt dökerek dik dökdörgen borcama siralayin.
- ortasina dise dokunur seklindeki cevizi esit sekilde sepileyin.
- Diyer güllaclarida sirayla üzerine siralayip aralarina süt gezdirin .
- Kalan sütü en üzerine dökün.
- Üzeri kapali yaklasik 20 dakikadar buz dolabinda bekletin.
- Üzerine nar taneleri ile servise hazir.
- Ben güllacin arkasinda ki tarifi yapmadim.
- Bu tarif daha hafif oluyor .Afiyetler olsun Ramazan ayinin gülü
No comments:
Post a Comment