- 500 gram cibuk makarna
- 2 yemek kasik zeytin yagi
- 1 tatli kasik tuz
sossu icin
- 1 tane sogan
- 1 ciye sarimsak
- 3 yemek kasik zeytin yagi
- 4 tane domates
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 1 yemek kasik biber salcasi
- tuz
- karabiber
- 1 tatli kasik fesliyen
- 4-5 yaprak nane
hazirlanisi
- Tencerede ince rendelenmis sogan ve sarimsagi kavurun zeytin yagda.
- Üzerine ince rendelenmis domatesleri katipkaynasin.
- Stap mikserden gecirin kaynayinca.( süzgecdende gecire bilirsiniz )
- Salcalarida ekleyin nane ve fesliyenide incecik dograyin icersine.
- Tuz ve kara biberinide katip orta ateste karitirarak 7-9 dakika kadar pisirin.
- Makarnayi Kaynayan tuzlusuyun icersine birakin.
- Yaklasik 8-10 dakika haslayin.
- Süzgecden gecirip tencereye alinan makarnalara bie miktar tere yag katip karistirin..
- Makarnanin üzerine sos sunuzdan katip servise hazir.Afiyetler olsun.
No comments:
Post a Comment