80 tane kücük lahmacun icin malzeme
Hamur icin
- 2 kilo un
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 1 yemek kaşık şeker
- 1 tutam tuz
- ılık su
İçi için:
- 1,5 kilo kuzu kıyma
- 3 yemek kaşık domates salçasi
- 2 yemek kasik tereyag
- 2 yemek kaşık biber salçası
- 3 sogan
- 2 domates
- 1 demet maydanoz
- kimyon, karabiber, tuz)
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tutam taze nane
Hazırlanışı
- Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp içine tuz, şeker ve mayayı koyun.
- Ilık su katarak kulak memesi kıvamında yumusak bir hamur yogurun.
- Mayalanmaya yaklasik yarim saat bırakın.
- Bir derin kabin icersine kıyma, salça, ince dogranmis maydanoz rendelenmiş ,ince kiyilmis nane, tere yag, sogan, rendelenmiş domates, ve baharatlarinizi da katip iyice karistirin .
- Hamurdan ceviz böyüklügünde küçük bezeler alın.
- Bu hamur dan 80 adet lahmacun cikti için.
- Hamurları unladiginiz tezgahin üzerinde merdaneyle acin yuvarlak lahmacun şeklinde açın.
- Kıyma harcında 1 yemek kasik koyup hamurun üzerine kasikla yayın.
- Biz piza tavasinda pisirdik icersine üc lahmacun sigiyor daha kolay ve cacuk oluyor.
- Yada 180 derece ısıtılmış fırında teker teker pişirebilirsiniz.
- Hafif kızarmaya başladığında çıkarın 3-4 dakikada pişecektir.
- Afiyet olsun …
No comments:
Post a Comment