malzeme
- 1 paket yaş maya
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardak süt
- 1 su bardak sıvı yag
- 1.5 tatlı kaşık tuz
- 1 cay kasik toz seker
- 3 adet yumurta ( sarilarini üzerine sürmek icin ayirin.)
- 1 kilo un
ic malzeme
- 150 gram böreklik penir
Yapılışı
- 2 su bardak sütü ,yumurta beyazini ve yagı bir derin kabin icine ktip cirpin.
- 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
- Tuzunu da katin avaş yavaş ununu ilave edin kabartma tozunu ve bir yandan elinizle karıştırın.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
- Üzerini örtün örtün yaklasik yarim saat kadar mayalansin.
- Hamurunuzu 4 de bölün.
- Merdaneyle tezgahin üzerine yag damlati acin.
- Bardak yadimi ile yuvarlak kesip peynirinizi ortasina katip kenarlarini kapatin.
- Bu islemi hamur bitene deyince yapin.
- Üzerine ayirdiginiz yumurta yarisi ve susam ekleyip 175 derecede üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin .
- Afiyetler olsun .
No comments:
Post a Comment