malzeme
- 1,5 kg yaglı ve yumuşak kuzu eti
- 3 adet kuru sogan
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 4 tane yesil sivri biber
- 4 dis sarimsak
- 5-6 tane tomates
- 3-4 tane kirmizi dolmalik biber
- 3 yemke kasik tere yag
- Çay kaşıgı Kekik
- 3 çay kaşıgı Tuz
- 2 tatli kasik kirmizi pul biber
hazirlanisi
- Bir pitza tavasinin icersine veya kavurma sacı içerisine 3 yemek kaşıgı tereyag koyun.
- Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde dograyıp sacın içerisine koyun.
- Tüm domatesin kabugunu kicartip dograyin.
- Biberleride ve sogan nida küp ,küp dograyin
- Etleri sürekli karistirin.
- 1 su bardak su ekleyipetin üzerine 6-7 dakika pistiten sonra.
- Etlerin üzerine salca ve dogradiginiz biber,domates ,leri ekleyin .
- Baharatini katip pisirin.
- Tuz ekleyice etiniz sertlesecegi icin en son tuzu pişme işleminden sonra ekleyin.
- Afiyetler olsun .Biz yaninda pirinc pilavi ve zebzeli gratin ile servis yaptik .
No comments:
Post a Comment