malzeme
- 1,5 su bardak aşurelik bugday
- 1 su bardak nohut
- 4,5 su bardak tozşeker
- 1 su bardak kuru fasulye
- Yarım su bardak pirinç
- Yarim cay bardak kuru üzüm
- Yarim su bardak küp dogranmış kayisi
- yarim cay bardak cekirdek
- yayrim bardak badem kabuksiz
- yarim bardak findik kabuksiz
- 1 portakal
Süsleme için
- mango kuru sekerlemesi
Hazırlanışı
- Bir gün önceden fasüyle ve nohudu islatin.
- Tencerede nohut , fasüyle buydayi birlikte haslayin.
- Suyunu süzdürün 6 bardak kadar su kayup diyer malzemerine koyup yavas ateste pisirinocaktan tencereyi almada 3-4 dakikakadar önce badem ve findigini ilave edin diri olduklarinda da daha güzel oluyorüzerini kurumus mango sekerlemeleri ile tamamladim .
- Arzu ettiginiz kuru yemesler veya kuru findik gillerle tamamlaya bilirsiniz.
No comments:
Post a Comment