HINDISTAN CEVIZLI RULO TATLI
malzeme
- 3 tane yumurta
- 1 su bardak süt
- 1 su bardak aycicek yagi
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un
acmak icin
- nisasta
serbeti
- 3 su bardak seker
- 3,5 su bardak su
- yarim limon suyu
ici icin 1 su bardak hindistan cevizi
üzerine dökmek icin 250 gram gram tereyagi
hazirlanisi
- Hamurunuz yumusak bir hamur olmali en az yarim saat yugurulduktan sonra dinlendirilmeli
- Hamurdan 20 dane ceviz böyüklügünde bezeler yapin
- Tezgahin üzerine nisasta döküp her bes bezenin arasina nisasta döküp merdaneylen acin
- Münkün oldugunca ince baklava hamuru gibi
- Arasina hindistan cevizini serpistirin oklavaylan bir ucundan diyer ucuna dogru hamuru dolayin
- Oklavadan yavas yavas burma sekli vererek cikartin.
- Dilimler kesip üzerine erittiginiz tereyagdan hertarafine esit sekilde dökün.
- Sebetini önceden hazirlayin firindan tatli cikinca serbeti ilik olsun üzerine dökün .
- Nefis bir tatli hem hafif hem leziz
KURU MEYVALI IRMIK TATLI
malzeme
- 1 su bardak yogurt
- yarim su bardak aycicek yagi
- 1 tane kabartma tozu
- 3 tane yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 450 gram misir irmigi
- 6 yemek kasik un
- yari su bardak mango sekeri
serbeti
- 2,5 bardak seker
- yarim limon suyu
- 3 batdak su
hazirlanisi
- Yumurta yi cirpin yogurtu ve yagida ekleyip iyice cirpin
- Tüm diyer malzemeleride ekleyip devam cirpin.
- Borcanin icine haccinizi döküp 170 derecede pisirin
- Serbetini de bir tarafda hazirlayin .
- Tatli firindan cikin ca sogumus serbetini üzerine dökün
No comments:
Post a Comment