malzeme
- 1 kilo un
- yarim cay bardak aycicek yag
- 3 cay kasik tuz
- 1 tatli kasik seker
- 2 tane yas maya
- 500 ml ilik süt
üzerine malzeme
- 1 tane kirmizi sogan
- 2 konserve ton balik
- rendelenmis kasar
sosu
- 3 ciye sarimsak
- 1 tane sogan
- 3-5 sap maydanoz
- 4 yemek kasik aycicek yagi
- tuz
- 1 kutu damates sosu
hazirlanisi
- Hamurun malzemelerini karistirip yugurun.
- Sosunun tüm malzemelerini rondo veya mutfak robotuna koyup sos haline gelinceye kadar dogratin.
- Hamurun yarim saat kadar dinlensin üzeri kapali
- 3 parca ya bölün hamuru .
- Tepsiye yag damlatin hamuru incecik elinizle acin.
- Sostan her tarafina kasikla döküp sürün üzerine.
- Kasar dan her tarafine koyun.
- Kirmizi soganin labugunu soyup ince uzun kesip balik ve sogandan esit sekilde hertarafina koyun.
- üzeri nar gigi oluncaya kadar
- 170 dferecede pisirin.
No comments:
Post a Comment