Monday, December 14, 2009

BİSKÜVİ


BİSKÜVİ
malzeme
  • 1 kilo un
  • 500 gram margarin
  • 500 gram pudra sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 1 cay kasik kabartma tozu
  • 4-5 damla limon suyu

hazirlanisi

  • Margarinle sekeri cirp yumurtayi dailave edip devam cirp.
  • Diyer malzeme leride elleyip iyice cirpin.
  • Hamuruyarim saat hamurun üzerini kapatip dinlenmeye birakilir.
  • Merdaneyle acip kaliplar la kesip tepsiye siralayin .
  • Gül seklini tepsiye yatirin güzel sekil cikiyor .
  • Firin ayari 170 derecede üzerleri pembelesindeyince pisirin.

Badem seker lemelerim

malzeme
  • 500 gram badem
  • 1 tane vanilya sekeri
  • yarim su bardak toz seker
  • 5 yemek kasik su
  • 3 tatli kasik tarcin
hazirlanisi
  • Tencereye malzemeleri hayup orta ateste karistirin
  • su ve seker kaybolana deyince soguyunca nefis bir tat

No comments:

Post a Comment