BİSKÜVİ
malzeme
- 1 kilo un
- 500 gram margarin
- 500 gram pudra sekeri
- 4 tane yumurta
- 1 cay kasik kabartma tozu
- 4-5 damla limon suyu
hazirlanisi
- Margarinle sekeri cirp yumurtayi dailave edip devam cirp.
- Diyer malzeme leride elleyip iyice cirpin.
- Hamuruyarim saat hamurun üzerini kapatip dinlenmeye birakilir.
- Merdaneyle acip kaliplar la kesip tepsiye siralayin .
- Gül seklini tepsiye yatirin güzel sekil cikiyor .
- Firin ayari 170 derecede üzerleri pembelesindeyince pisirin.
Badem seker lemelerim
- 500 gram badem
- 1 tane vanilya sekeri
- yarim su bardak toz seker
- 5 yemek kasik su
- 3 tatli kasik tarcin
hazirlanisi
- Tencereye malzemeleri hayup orta ateste karistirin
- su ve seker kaybolana deyince soguyunca nefis bir tat
No comments:
Post a Comment