ISPANAKLI KEK
malzeme
- 200 gr ıspanak
- 2 yumurta
- yarım su bardagı sıvı yag
- 1,5 su bardagı toz şeker
- 2 su bardagı un
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu
kiremesi icin malzeme
- 2 paket krem şanti
- 2su bardagı soguk süt
hazirlanisi
- ilk önce krem şantiyi hazırlayin buz dolabinda 1 saat bırakalım.
- Ispanaklar yıkanıp dogranıp pişirilir
- Mikserle püre haline getirilir.
- Yumurta ve şekeri cirpin.
- Diyer malzemeleride iyice cirpip dik dörtgen kalibi yaglayip unlayin hamuru icine döküp 170 derecede pisirin.
- Kek firindan cikinca sogusun Kalinligi ayni olsun üc kat a bülün Her katin arasina ve üzerine soguttugunuz kiremadan sürün
- Servis yaparken üzerlerine kavrulmus findik nefis bir tat
50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN - http://nursen-yemek.blogspot.com/ Arkadasimizin etkinligine gönderiyorum
AFİYET OLSUN!
BADEMLI PUDING
malzeme
- 250 gram kabuksuz badem kiriklari
- 2 paket vanilya puding paketi
- 1,5 bardak toz seker
- 5 corba kasik tel sehriye
- süt
hazirlanisi
- Puding pakedin arkasindaki tarifde südün miktari yaziyor .
- Puding tozu nu bir kaseye koyup icine biraz süt koyup iyice cirpin tenceredeki südün üzerine bosaltip devam cirpin.
- Tencereye sütü kayun tel sehriyeyi ve sekerini de kayup kaynatin .
- Bademleri ilave edip ocagin altini kapatin.
- Kaselere pudingden koyup üzerlerine cikolata kiriklari ve cikolatali cubuk kiraker .
- afiyetler olsun
No comments:
Post a Comment