malzeme
- 30-35 adet biber kurusu
- 4 su bardagı pirinç
- 2 iri soğan
- 1 çay bardagı sıvı yag
- 1 yemek kaşık kuru nane
- 1 demet maydonoz
- 1 çay kaşık karabiber
- 2 tatlı kaşık tuz
- yemek kasik aci biber salcasi
- 1 tatli kasik nar eksisi
- 3 yemek kaşık domates salçası
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Kuru biberleri kaynar suya batırıp kısık ateşte haşlayıp süzdürün .
- Pirinçleri yıkayıp, içine soganları da dograyın, diger tüm malzemeleri ekleyip iyicene karıştırın.
- Biberlerin icini harcla doldurun üst kisimlarini parmaginizla kapatin ben 1 bucuk yemek kasik ic harc koydum.
- Tencereye dizin agızlarını çok doldurmayın .
- Dolmalarin üzerine koydugunuz suya yarim limon 2 yemek kasik sivi yag ,1 tatli kasik tuz ot ekleyip dolmalarin kapatacak kadar sudan ekleyip suyu çekene kadar dolmaları pişirin
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment