malzeme
- hazir yufga
- 3 tane haslanmis patetes
- 200 gram böreklik beyaz peynir
- maydanoz
- 1 tatli kasik pulpiber
sosu icin
- 1 kasi yogurt
- 1 tane yumurta
- 1 tatli kasik kabartma tozu
üzerisi icin
- 2 tane yumurta sarisi ve cörek otu
hazirlanisi
- Patetesi haslayip soyun kücük dilimleyin .
- Peynirine rendeleyin .
- Kirmizi pulbibertini ve ayiklayip yikadiginiz maydonozuda icine incecik dograyin.
- Yufkayi 4 parrmak böyüklügünde kesin uzunlamasina .
- Sosunu cirpip yufgaya sürün.
- Bir uctan baslayip malzemeyi koyup ücgen sekli verin.
- Üzerine yumurta sarisi ve cörek otu
- Firinda 170 derecede pisirin
HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 3,5 su bardak un
- 2 tane yumurta
- 6 yemek kaşık pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase hindistan cevizi.
Yapılışı
- Oda sıcaklıgında yumuşamış margarini geniş bir kababin icine alın.
- Üzerine yumurta sarıları, pudra şekeri, 6 yemek kaşık hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.
- Unu ilave edip hamuru yogurun.
- Yugurdugunuz hamuru en az yarim saat kadar üzeri kapali dinlendirin.
- Parçalar koparıp yuvarlayın.
- Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batirip tepsiye dizin.
- 170 derece firinda 20-25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
BADEMLI BELIS TATLISI
Biz cok beyendik nefis bir tatli .
Daha önce tarifini vermistim.
MANDALINALI PUDING PASTA
malzeme
- 250 gram un
- 200 gram seker
- 5 tane yumurta
- yarim paket kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
Keki firin tepsisine de pisir üzeri pembe oluncaya kadar.Asagidaki hazirladiginiz kiremayi üzerine dökün ve mandanilari kiremanin üzerine siralayin .Firinda 5 dakika kadar daha pisir .Soguyunca pasta beyaz renkli guB veya jel Üzerine Glazuru tarifine göre hazirlayip dökün
Kiremasi icin
- 1 paket vanilya pudingini tarifine göre pisir.
- 3 tane scmandt hazirladiginiz pudingin icine katip cirpin
Üzerine
- 1 paket pasta jeli (torten guB )
PAYNIR PASTASI
Daha önce tarifini vermistim.
Ben bu sefer malzemelerin iki katini kullandim .
Büyük firin tepsisine pastami yaptim
BENEKLI PEYNIR PASTASI
BENEKLI PEYNIR PASTASI
- 200 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 75 gram margarin
- 75 gram seker
- 1tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
- 3 tatli kasik kakao
hazirlanisi
- Hamurunu hazirlayin yumurtayi, sekeri ,vanilya sekeri ,margarin ,kabartma tozu kakaoyu ve unu da ilave edip yugurun .
- Kücük bir parca ayirin üzeri icin.
- Yaglanmis kaliba elinizle esit bir sekilde hamuru yerlestirin.
Yuvarlak posta kalibina yapiyorum .
Ic malzeme
- 750 grammager cuark ( labne peynir)
- 150 garam seker
- 4 tane yumurta
- 1 tanavanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 0,25 l süt
- 60 gram peynir pasta mayasi
yapilisi
- Önce yumurtalari sarilarin dan ayilir
- Yumurta beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .
- Sarisi nida ilave edelir sonra diyer malzemeler teker teker katip icene mikserlen cirpilir.
Hamurun üzerine döküp. - Ayirdiginiz kakaolu hamuru merdaneyle acip kücük ,kücük bölüp üzerine aralikli kayun.
- 170 derece firinda pisirin.
No comments:
Post a Comment