Monday, December 21, 2009

KARISIK PASTA ;KURABIYE VE TATLI TARIFLERi

ÜCGEN KOLAY BÖREKLER ÜCGEN KOLAY BÖREKLER
malzeme
  • hazir yufga
  • 3 tane haslanmis patetes
  • 200 gram böreklik beyaz peynir
  • maydanoz
  • 1 tatli kasik pulpiber

sosu icin

  • 1 kasi yogurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatli kasik kabartma tozu

üzerisi icin

  • 2 tane yumurta sarisi ve cörek otu

hazirlanisi

  • Patetesi haslayip soyun kücük dilimleyin .
  • Peynirine rendeleyin .
  • Kirmizi pulbibertini ve ayiklayip yikadiginiz maydonozuda icine incecik dograyin.
  • Yufkayi 4 parrmak böyüklügünde kesin uzunlamasina .
  • Sosunu cirpip yufgaya sürün.
  • Bir uctan baslayip malzemeyi koyup ücgen sekli verin.
  • Üzerine yumurta sarisi ve cörek otu
  • Firinda 170 derecede pisirin


HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE

HINDISTAN CEVIZLI KURABIYE
Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 3,5 su bardak un
  • 2 tane yumurta
  • 6 yemek kaşık pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase hindistan cevizi.

Yapılışı

  • Oda sıcaklıgında yumuşamış margarini geniş bir kababin icine alın.
  • Üzerine yumurta sarıları, pudra şekeri, 6 yemek kaşık hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Unu ilave edip hamuru yogurun.
  • Yugurdugunuz hamuru en az yarim saat kadar üzeri kapali dinlendirin.
  • Parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batirip tepsiye dizin.
  • 170 derece firinda 20-25 dakika pişirin.
    Afiyet Olsun.

    BADEMLI BELIS TATLISI
Ben bu sefer bademli denedim icine de badem kattim üzerinede.
Biz cok beyendik nefis bir tatli .
Daha önce tarifini vermistim.


MANDALINALI PUDING PASTA


MANDANILALI PUDING PASTA
malzeme
  • 250 gram un
  • 200 gram seker
  • 5 tane yumurta
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri

Keki firin tepsisine de pisir üzeri pembe oluncaya kadar.Asagidaki hazirladiginiz kiremayi üzerine dökün ve mandanilari kiremanin üzerine siralayin .Firinda 5 dakika kadar daha pisir .Soguyunca pasta beyaz renkli guB veya jel Üzerine Glazuru tarifine göre hazirlayip dökün

Kiremasi icin

  • 1 paket vanilya pudingini tarifine göre pisir.
  • 3 tane scmandt hazirladiginiz pudingin icine katip cirpin

Üzerine

  • 1 paket pasta jeli (torten guB )


PAYNIR PASTASI

Bu pastayi usaklilarin dernegi icin hazirladim.
Daha önce tarifini vermistim.
Ben bu sefer malzemelerin iki katini kullandim .
Büyük firin tepsisine pastami yaptim


BENEKLI PEYNIR PASTASI

BENEKLI PEYNIR PASTASI
malzeme tabani icin


  • 200 gram un

  • 1 tatli kasik kabartma tozu

  • 75 gram margarin

  • 75 gram seker

  • 1tane vanilya sekeri

  • 1 tane yumurta

  • 3 tatli kasik kakao

hazirlanisi



  • Hamurunu hazirlayin yumurtayi, sekeri ,vanilya sekeri ,margarin ,kabartma tozu kakaoyu ve unu da ilave edip yugurun .

  • Kücük bir parca ayirin üzeri icin.

  • Yaglanmis kaliba elinizle esit bir sekilde hamuru yerlestirin.
    Yuvarlak posta kalibina yapiyorum .

Ic malzeme



  • 750 grammager cuark ( labne peynir)

  • 150 garam seker

  • 4 tane yumurta

  • 1 tanavanilya sekeri

  • yarim limon suyu

  • 0,25 l süt

  • 60 gram peynir pasta mayasi

yapilisi



  • Önce yumurtalari sarilarin dan ayilir

  • Yumurta beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .

  • Sarisi nida ilave edelir sonra diyer malzemeler teker teker katip icene mikserlen cirpilir.
    Hamurun üzerine döküp.

  • Ayirdiginiz kakaolu hamuru merdaneyle acip kücük ,kücük bölüp üzerine aralikli kayun.

  • 170 derece firinda pisirin.

No comments:

Post a Comment