YOGURT SOSLU NOHUTLU KÖFTE
YOGUT SOSLU NOHUTLU KÖFTE
- 1 Su bardak nohut
- 1 Su bardak ince bulgur
- 750 Gr. yagsız kıyma
- 1 Orta boy sogan
- 3 Su bardak yogurt
- 2 Kaşık tereyag
- 2 Kaşık un
- 1 Yumurta
- Tuz
- nane
- kırmızı biber
- karabiber
YAPILIŞI
- Nohutu haslayiniz.
- Kıymanın üzerine ince bulgur, sogan rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık un koyarak çok iyi yogurunuz,
- Nohut büyüklügünde yuvarlak köfteler yaparak kaynamakta olan suyun içine atınız
- Köfteleri süzdürüp sogumaya birakin.
- Yogurt ve sarimsak ,tuz iyice cirpip derin bir kabin icinde köfte ve nohutuda yogurda ekleyip karistirin.
- Servis tabagina alip üzerine pul biber nefis bir tat
malzeme
- 1 tane orta boy lahana
- 400 gr kıyma
- 2 su bardak pirinç
- 2 Adet kuru sogan
- 2 ciye sarimsak
- 2 Çorba kaşık domates salçası
- 1 Tatlı kaşık biber salçası
- sıvıyag
- Maydanoz, karabiber, nane, kimyon, tut.limon suyu ve üzerine dere otu
hazirlanisi
- Tencereye su ve 1 tatlı kaşık tuz koyup kayna maya baslayinca lahanalari aslayin.
- Haslanan lahanalari soguk suya tutun.
- Haşlama suyunu ayralim
- Kıymaya ince dogranmış sogan, yıkanmış pirinç b.salçası ve domates salçası, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve diğer baharatlarla az miktar da su ekleyelim.
- Lahanayı yaprak yaprak ayırdıktan sonra damarlı yerlerini kesip çıkaralım.
- Daha rahat sarabilmek icin
- Lahanalari sarip tencereye siralayin.
- Üzerine haslamada ayirdiginiz suyundan icine sarimsak salca limon suyu katip sarmalarin üzerine ilave edin .
- Orta ateste yavas yavas pisirin .Üzerine seris ederken dere otu
malzeme
- yarim karni bahar
- 2 tane havuc
- yarim burokoli
- yarim lomon
- 4 yemek kasik zeytinyagi
- tuz
- 1 dis sarimsak
- dere otu
hazirlanisi
- Az haslanmalilar vitemini gitmesini istemiyorsaniz
- Havuclar kurebiye kalibi ile kesildiler mantar sekli
- Brokoli hafif haslaninca buz bibi sudan gecirilir yesil kalsin diye .
- Karni baharda hafif haslanir
- Sulari süzdürülür ve sogumaya birakilir
- Bir kaseye limon suyu yag , sarimsak,tuz ve dere otu kiyilip iyice karistirilip salataya eklenir
- Karistirin servise hazir afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment