- 1 paket baklavalik yufga
ic harci
- 400 gram kadar kiyma
- 250 gram böreklik peynir
- kirmizi pul biber
- maydanoz
sosu icin
- 3 tane yumurta
- yarim bardak yogurt
- yarim cay bardak aycicek yagi
- 1 tatli kasik kabardma tozu
hazirlanimi
- kiymayi tavanin icinde suyunu cekinceye kadar kavurun
- Soguyunca kiymaya peyniri rendeleyin ,kirmizi pul biberini maydanozuda dograyin.
- Sosu icin tüm malzemeyi cirpin
- Yufganin paketinde cikarinca bicakla yufgayi bir uctan diyer ucuna dogru ortadan kesin
- Her yufga 2 ye bölünmüs olsun.
- 1 yemek kasik sostan yufgaya sürüp kiymali hartctan 2 yemek kasik koyup alttaki yufgayla sos sürdüdünüz yufgayi beraber sarin
- Tek yufga sararsaniz deline bilir .
- Tepsiye sardiginiz börekleri siralayin üzerine kalan sosu sürüp susam veya cörek otunuda kullana bilirsiniz
- 170 derecede pisirin.
- Üzerine sarimsakli yogurt nefis bir tat
No comments:
Post a Comment