Sunday, March 7, 2010

BAKLAVALIK YUFKADAN BÖREK TARIFi

KIYMALI BÖREK hazir yufkadan

malzeme
  • 1 paket baklavalik yufga

ic harci

  • 400 gram kadar kiyma
  • 250 gram böreklik peynir
  • kirmizi pul biber
  • maydanoz

sosu icin

  • 3 tane yumurta
  • yarim bardak yogurt
  • yarim cay bardak aycicek yagi
  • 1 tatli kasik kabardma tozu

hazirlanimi

  • kiymayi tavanin icinde suyunu cekinceye kadar kavurun
  • Soguyunca kiymaya peyniri rendeleyin ,kirmizi pul biberini maydanozuda dograyin.
  • Sosu icin tüm malzemeyi cirpin
  • Yufganin paketinde cikarinca bicakla yufgayi bir uctan diyer ucuna dogru ortadan kesin
  • Her yufga 2 ye bölünmüs olsun.
  • 1 yemek kasik sostan yufgaya sürüp kiymali hartctan 2 yemek kasik koyup alttaki yufgayla sos sürdüdünüz yufgayi beraber sarin
  • Tek yufga sararsaniz deline bilir .
  • Tepsiye sardiginiz börekleri siralayin üzerine kalan sosu sürüp susam veya cörek otunuda kullana bilirsiniz
  • 170 derecede pisirin.
  • Üzerine sarimsakli yogurt nefis bir tat

No comments:

Post a Comment