malzeme
- seftali caglasi
- su
- sarimsak
- tuz
- limon suyu veya sirke
hazirlanisi
- caglayi igne batirin 5-6 yerine suyun icine tuz katip haslayin.
- Soguyunca icine limon sikip caglalari da kavonozun icine kolup üzerine tuzlu sudan katip kapagini sikica kapatin.
- 1 ay kadar kapagi kapali dinlensin
Karisik tursumalzeme
- havuç
- salatalık
- körpe yeşil biber
- karnibahar
- lahana
- yeşil domates
- turşu tuzu
- sirke
- diş sarımsak
Yapılışı
- Havuçların dışını tiraslayin.
- lahanayi karnibahari yikayip dilimlere bölün.
- Sivri biberleri yıkayin biraz kesin.
- Salatalıkların baslarını alın.
- Turşuyu yapacagınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek suyunu hazirlayin.
- Tüm sebzeleri kavanoza yerleştirin.
- Sarımsak dişlerini aralarina ekleyin.
- Hazirladiginiz tursu suyunu sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
- Kapagını sıkıca kapatın.
- 1 ay kadar bekletin
No comments:
Post a Comment