- 3 su bardak cekilmis ceviz
- 200 gram tere yagi
- 1 paker hazir baklavalik yufga 500 gramlik (ben edekadan aldim baktatin ürünü cok da uy gun fiyati 2 euro taze kesinlikle kirilme veya bölük cikmiyor incecik 24 tane kadar icinde cikiyor
sebeti icin
- 2,5 bardak su
- 3 bardak seker
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi
- Tereyagi erittim ve üzerindeki köpügü kasiginizla alip atin cöpe .
- Cönkü bu köpük baklavada kara cirkin görünüyor yaniyor
- Her 6 hufganin rarasina ceviz koydum.
- Her iki katta bir kasik tere yagi yufganin üzerine gezdirdim.
- Tepsim orta boy firin tepsisi
- En üzerine yufgayi dözgün koyup baklava dilimi kestim.
- Kalan tere yagi üzerine kasila gezdirdim.
- Firinda orta ateste170 derecede üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirdim.
- Serbetini de hasladim .
- Baklava ilik ken ilimis olan serbetini üzerine dökün .
- 3-4 saat sonra afiyet olsun hem kola hem leziz artik evde ograsmayin .
- Calisan hanimlara böyük kolaylik.
No comments:
Post a Comment