- 3 tane yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak aycicek yagi
- 1,5 su bardak seker
- 2,5 bardak un
- 1 su bardak süt
üzerine malzeme
- 1 litre süt
- 2 paket vanilya puding tozu
- yarim bardak seker
- 200 gram süzme kaymakli yogurt (schmand türkiye de adi ne bilmiyorum.)
- börtlen receli
hazirlanisi
- Yumurta ,seker ve aycicek yagida ilave edip cirpin.
- Süt ,vanilya sekeri unu ve kabartma tozunu katip iyice cirpin.
- Firin tepsisine katin cirptiginiz kivami.
- Bir tencerede süt seker ve vanilyali pudingi katip karitirin ocagin alti acin orta ateste koyulanna kadar kaynatin.
- Tencereyi kenara alip icine 200 gram kaymakli yogurdu cirpin.
- Tepsideki kek hamurunun üzerine pudingi dökünnüz.
- Ben börtlen receli cay kasigi ile pudingin üzerine kodum.
- 180 derece firinda nar gibi oluncaya kadar pisirin.
- Benim tadini cok sevdigim kekler arasinda cok hafif ve leziz
No comments:
Post a Comment