malzeme
- 200 gram margarin
- 100 gram toz seker
- 1 tutam tuz
- 1 limonun kabugu rendeleyin
- e yemek kasik limonun suyu
- 3 tatli kasik silmece kabartmatozu
- 4 tane yumurta
- 300 gram un
üzerinin guss`tu
- 100 gram pudra sekeri
- 1-2 yemek kasik limon suyu
- 1 yemek kasik soguk su
hazirlanimi
- Firini acin isinsin.
- kalibi yaglayip unlayin.
- Margarin,seker, tuz,limonun kabugu ve suyunu ilave edip cirpin kirema bibi bir kivam
- Yumurtayida katip devam cirpin.
- Un ve kabartma tozunuda katip iyice cirpin.
- Kalibin icine kivami dökün 160 derece firinda 65 dakika pisirin.
- 15 dakika pisince bicakla bir ucundan diyer ucune bir bicakla cizgi atin firini kapatip devam pissin .
- Pudra sekeri ,limon suyu ve su yu iyice cirpin .
- Firindan kekinizi cikarin 15 dakika soguyunca kaliptan cikarin üzerinin guss,tunuda döküp üzeri kuruyunca servise hazir.
- Bu keki kizim hazirladi.
- Artik mutfakta bana bazi bazi yardimci oluyor cok güzelde bir kek oldu nefis tadi yerinde bir kek.
No comments:
Post a Comment