Malzeme
- 3 yumurta beyazi (sarısı üzeri için)
- yarim su bardak aycicek yagi
- 1 su bardak süzme yogurt
- 1 su bardak ilik süt
- 1,5 yas maya
- tuz
- alabildigi kadar un
- üzerine susam
İçi İçin
- kasar
hazirlanisi
- Derin bir kabin icine yumurtanin beyazlarini,süt,yogurt ,tuz ve mayayi iyice maya eriyana kadar karistirin .
- Yavas ,yavas un eklenerek kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yugurun
- Hamurun üzerini kapatip en az yarim saat mayalanmaya birakin.
- Kasari rendeleyin ben iki cesit kasar kullandim
- Tezgahin üzerine biraz yag damlatip elinizle hamuru 3 e bülün 1 parcasini acin ve icine kasari üzerine dagitin esit sekilde.
- Hamurun bir ucundan tutup rulo yapin ve 2 er cantim kalinliginda kesin .
- Kestiginiz pogcalari düz cevirin.
- Üzerlerine yumurta sarisisürün ben susam kullandin isterseniz cörek otu kullana bilirsiniz.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
No comments:
Post a Comment