- 6 tane havuç
- 1 kilo süzme yogurt
- 3 diş sarımsak
- 1 sap dere otu
- 3 kaşık zeytinyagi
hazirlanisi
- Tirasladiginiz havuclari rendeleyin.
- Havuçlar bir tavada 3 kaşık zeytinyagıyla birlikte suyunu çekinceye kadar kavrulur.
- Havuclar yumusasin.
- Süzme yogurt, sarımsak ,dere otunuda yikayip dograyin icine incecik .
- Havuçlar yogurdun icine karıştırılır ve servise sunulur.
KARISIK SALATA
malzeme- 2 tane haslanmis patetes
- yarim su bardak misir haslanmis
- 3 su bardak bakla ici
- 4-5 tane salatalik tursusu
- 1 lilo gogurt
- 3 dis sarimsak
- tuz
- 2-3 yemek kasik zeytin yag
- dere otu
hazirlanisi
- Patetesi haslayin küp küp dodrayin .
- Ben konserve misir kullandim sadece yikadim süz gecle suyunu süzdürdüm.
- Bakla ici de konserve sudan gecirin .
- Tursuyu dograyin.
- Dere otunuda sudan gecirip dograyin.
- Yogurt ve sarimsagi zeytin yagini iyice cirpin ve tüm malzemeleri katip karistirin .
- Arzu ederseniz kirmizi pul biberde güzel oluyor .
No comments:
Post a Comment