malzeme
- 1 kg süt
- yarim su bardak iri cekilmis badem
- 1,5 büyük çay bardak pirinç
- 1,5 su bardak şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşık nişasta ( tepeleme)
- 1 ,5 su bardak su
hazirlanimi
- İlkönce pirinçlerimizi yıkadıktan sonra suda güzelce haşlayin.
- Pirinçler iyice pişin suyunu dökmeden sütünü ekleyin.
- Sütüylede kaynattıktan sonra şekerini ilave ediyoruz.
- Kıvamına nişasta yi 5 yemek kasik suda karistirip katiyoruz.
- En son bademini ve vanilyasını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Kaselere boşaltıp üzerinine karamik receli 1 er tatli kasigi tarcinda ekleye bilrsiniz .
http://istanbulsevdam.blogspot.com/ İSTANBUL ANADOLU YAKASI
arkadasima gönderiyorum.
No comments:
Post a Comment