malzeme
- 5 tane yumurta
- 250 gram şeker
- 250 gram sıvıyag
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 375 gram un
- 125 ml ılık süt
- 3 çorba kaşık kakao
- 1 tane vanilya sekeri
hazirlanimi
- Yumurta şeker ve vanilya ile rengi iyice açılıp.
- Krema haline gelene kadar çırpın.
- Yag ve süt ekleyin.
- Kabartma tozunu una karıştırın.
- Unu yavaş yavaş yumurtalı karışıma yedirin.
- Kelepçeli kalıbı yaglayıp içine yag sürüp unlayin.
- Fırını 175 dereceye ye ısıtın.
- Hamuru ikiye bölüp, bir kısmını kakao ile karıştırın.
- Kalıbın tam ortasına iki kaşık kadar beyaz hamurdan kondurun.
- Beyaz hamurun üzerine iki kaşık kadar kakaolu hamurdan koyun.
- Bütün hamur bitene kadar sırayla devam edin.
- Üzerine hic dokunmadan firina sürüp pisirin.
No comments:
Post a Comment