malzeme
- 2 su bardak pirinc
- 3 su bardak su
- 1 tatli kasik tuz
- 2 yemek kasik tereyag
- 1 tane tavuk bullon
- 3 tane patetes
- 1 yemek kasik aycicek yag
hazirlanisi
- Pirinci yikayip süzdürün.Patetesler soyup yikadiktan sonra dilimleyin.
- Ilik 2 bardak suya et tozunu tuzu tere yagi karistirin yag eriyen deyince .
- Tencereye 1 kasik yagi katip ince dogradiginiz patetesleri tencereye siralayin .2-3 daki ka patetesler bir az kizar sin.
- Pirinci ve hazirladiginiz suyunu üzerine katip yavas ca bir kez pateteslere dokunmadan karistirin.
- Tencerenin kapagini kapatip ocagin altini kisin yavas yavas pisin pilaviniz.
- Pilav pistiten sonra 5 dakika kadar dinlensi tencereyi servis tamagina ter cevirin patetesler üzerine gelsin.
- Ben cok seviyorm bu tarifi yaninda taze mantar sote ile ile servis yaptim.
No comments:
Post a Comment