hamur malzemeleri:
- 200 gram yumuşak margarin
- 2 yemek kaşık yogurt
- 2 yemek kaşıgı sıvıyag
- 3 su bardak un
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
içi icin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet icin malzeme
- 2,5 su bardak toz şeker
- 2,5 su bardak su
- 1/4 limonun suyu
şerbetin hazırlanimi
- Tencereye suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatıp sogumaya bırakın.
hamurun hazırlanması
- Yumuşak margarin ile 3 su bardak unu birbirine yedirin. 2 kaşık yogurt, 2 yemek kaşık sıvıyag , 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
- Hamurun üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Avuc icinize bastirip orta yerine ceviz koyun kenarlarini kapatin.
- 180C'de 15-20 dakika pişirin.
- üzerleri nar gibi kızarınca fırından çıkarın.
- Sıcak tatlıların üzerine sogumuş şerbeti dökün.
No comments:
Post a Comment