Friday, April 2, 2010

kalburabastı tarifi

kalburabastı
hamur malzemeleri:
  • 200 gram yumuşak margarin
  • 2 yemek kaşık yogurt
  • 2 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 3 su bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

içi icin

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

şerbet icin malzeme

  • 2,5 su bardak toz şeker
  • 2,5 su bardak su
  • 1/4 limonun suyu

şerbetin hazırlanimi

  • Tencereye suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatıp sogumaya bırakın.

hamurun hazırlanması

  • Yumuşak margarin ile 3 su bardak unu birbirine yedirin. 2 kaşık yogurt, 2 yemek kaşık sıvıyag , 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın.
  • Hamurun üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  • Avuc icinize bastirip orta yerine ceviz koyun kenarlarini kapatin.
  • 180C'de 15-20 dakika pişirin.
  • üzerleri nar gibi kızarınca fırından çıkarın.
  • Sıcak tatlıların üzerine sogumuş şerbeti dökün.

No comments:

Post a Comment