Saturday, April 3, 2010

SİMİT

SİMİT


malzeme
  • 3 su bardak ilik süt
  • 1 cay bardak ay cicek yagi
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tatli kasik seker
  • aldigi kadar un (yaklasik 6 su bardagi kadar)

sosu

  • 2 yemek kasik pekmez
  • 2 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 cay bardak su

üzerine

  • susam (ben kabuksuz susamdanda denedim )

hazirlanisi

  • Ilik sütte mayayi eritin seker ,tuz ve yaginida ekleyip devam karistirin.
  • Ununu yavas yavas ekleyin yumusak olmali.
  • Hamurunuz nekadar yumusaksa o kadar simit güzel oluyor.
  • Hamurunuzdan parcalar koparip tezgahin üzerine yag damlatip parmak kalinliginda yuvarlayin.
  • Her iki uzun hamuru burun ucunu birbirine ekleyin.
  • Su ,pekmez ve yagi cirpin.
  • Simidi önce pekmezli suya sonra susama batirin..
  • En az yarim saat tepside hamurunuz kabarsin mayalamsin.
  • Ben firinimi 50 dereceye acip firinda tepside 5-7 dakika mayandiriyorum bu sekil daha kolay.
  • firin 180 getirip üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • ben iki cesit susam kullandim birisi bittigi icin ikiside nefis üzeri citir citir ici ise sünger gibi nefis bir lezlet .

No comments:

Post a Comment