malzeme
- 3 su bardak ilik süt
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik seker
- aldigi kadar un (yaklasik 6 su bardagi kadar)
sosu
- 2 yemek kasik pekmez
- 2 yemek kasik ay cicek yagi
- 1 cay bardak su
üzerine
- susam (ben kabuksuz susamdanda denedim )
hazirlanisi
- Ilik sütte mayayi eritin seker ,tuz ve yaginida ekleyip devam karistirin.
- Ununu yavas yavas ekleyin yumusak olmali.
- Hamurunuz nekadar yumusaksa o kadar simit güzel oluyor.
- Hamurunuzdan parcalar koparip tezgahin üzerine yag damlatip parmak kalinliginda yuvarlayin.
- Her iki uzun hamuru burun ucunu birbirine ekleyin.
- Su ,pekmez ve yagi cirpin.
- Simidi önce pekmezli suya sonra susama batirin..
- En az yarim saat tepside hamurunuz kabarsin mayalamsin.
- Ben firinimi 50 dereceye acip firinda tepside 5-7 dakika mayandiriyorum bu sekil daha kolay.
- firin 180 getirip üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
- ben iki cesit susam kullandim birisi bittigi icin ikiside nefis üzeri citir citir ici ise sünger gibi nefis bir lezlet .
No comments:
Post a Comment