Bahcedeyiz ben dün tarifini yayinladigim hashasli pastayi hazirladim.
Elmali tarti Meliha ablam hazirladi.
Cilekli tarti Fatma arkadasim hazirladi
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardagı şeker
- 2 su bardagı un
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardagı mısırözü yagı
- 1 su bardagı yoğurt veya süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
Yapılışı:
- Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın.
- Kek kalıbını yaglayıp unlayin , hamuru boşaltın.
- Isıtılmış fırında (170 °C) pişirin.
- Soguma ya birakin.
Üzerine : cilekler yikanip ortadan ikiye bölünür ve kekin üzerine konurlar .
- En üste jöle cilek aromali genel de tarifi paketin üzerin de yazilidir
- 250 gram un
- 275 gram toz seker
- 200 gram yumusak tereyag
- 1,2 kilo gram elma
- 1 paket vanilya puding tozu (((soguk sütle cirpinanlardan )))
- 3 yemek kasik limon suyu
- 3 tane yumurta
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- yarim su bardak badem kiriklari
- 100 ml süt
- 4 yemek kasik pudra sekeri
üzerinin streuseli icin
- 250 gram un
- 100 gram seker
- 190 gram tere yag
hazirlanisi elmalarin üzerine geliyor .Tere yag ,un ve sekeri iyice elinizle biri birlerine girecek sekilde karistirip buz dalabinda beklesin en az 15 dakika
Tart Hazirlanisi
- 200 gram,190 gram tereyag ve 100 gram sekeri iyice cirpin.
- Elmalarin kabuklari soyup iclerini temizleyin.
- Unu ,puding tozunukabartma tozunu ve sütüde ekleyip cirpin.
- 40 cm 30 cm büyüklügünde tepsinin icine kivamini döküp üzerine dilimlediginiz elmalari siralayin.
- Buzdalabinda beklektiginiz karisimi esit sekilde elmalarin üzerine kasikla yoyun.
- En üzerine badem kiriklarida döküp175 derecede 35 - 40 dakika pisirin.
No comments:
Post a Comment