malzeme
- 3 su bardak ilik süt
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tatli kasik seker
- aldigi kadar un (yaklasik 6 su bardagi kadar)
sosu
- 2 yemek kasik pekmez
- 2 yemek kasik ay cicek yagi
- 1 cay bardak su
icine
- rendelenmis kasar
hazirlanisi
- Ilik sütte mayayi eritin seker ,tuz ve yaginida ekleyip devam karistirin.
- Ununu yavas yavas ekleyin yumusak olmali.
- Hamurunuz nekadar yumusaksa o kadar güzel oluyor.
- Hamurunuzu 3 e bülün tezgahin üzerine yag damlatip merdaneyle hamuru acin.
- Kenarina kasar koyup rulo yapi.
- 3 er bölüp örük örün.
- Su , pekmez ve yagi cirpin.
- örükleri önce pekmezli suya batirin..
- tepsinize siralayip üzerlerine kasar
- En az yarim saat tepside hamurunuz kabarsin mayalamsin.
- Ben firinimi 50 dereceye acip firinda tepside 5-7 dakika mayandiriyorum bu sekil daha kolay.
- firin 180 getirip üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
- Her örügü soguyunca 3-4 dürde bölün.
- pogcalar sünger gibi nefis bir lezlet .
No comments:
Post a Comment