- 500 gr kıyma
- 2,5 Su bardak pirinç
- 3 Yemek kaşıgı sıvıyag
- 1 Yemek kaşık salça
- 3 dis sarimsak
- 4 yemek kasik nar eksisi
- 1 yemek kasik biber salcasi
- 2 Tane sogan
- Maydanoz
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
- Yaprakları güzelce yıkayıp haşlıyoruz
- Pirinçleri ,de yıkayıp süzüyoruz
- İçine sıvıyag ,ince dogranmış soganı,maydanozu,tuzunu,karabiberini,salçayı ve kıymayı koyup iyicene karıştırıyoruz.
- Yapraklarımızıtuzu gitsin diye kaynar suda biraz bekletip sudan gecirin.
- Her yaoraga 2 tatli kasigi harcinizdan koyup sariyoruz
- Tencereye siralayin düzgünce yerleştiriyoruz.
- Yaprakların üzerine bir porselen tabak kapatıyoruz.Üzerini1-2 parmak geçecek kadar su koyup orta ateşte pişiriyoruz.
- Ben yaninda sarimsakli yogurtla servis yaptim
NOHUTLU PIRINC PILAVI
malzeme- 2 su bardak pirinc
- 3 su bardak et suyu
- 1 su bardak haslanmis nohut
- 1 tatli kasik tuz
- 3 yemek kasik tereyag
hazirlanimi
- pirinci yikayip suyunu süzdürün.
- Tencereye tereyagi koyup pirinci ekleyin 2-3 dakika kavurun.
- Üzerine suyunu ve ünceden hasladiginiz nohutu ve tuzunuda ekleyip ocagin altini kisin.
- Kisik ateste pisirin ocagin altini kapatin.
- Ben haslanmis et ile servis ettim.
- Etin suyunu pilavimda kullandim.
ispanak yemegi
malzeme
- 1 Kilo ıspanak
- 3 tane sogan
- 1 Yemek kasık domates salçası
- 1 yemek kasik biber sakcasi
- yarim limonun suyu
- 3 yemek kasik Sıvıyag
- 2 Diş sarımısak
- yarim su bardak su
- Tatlı toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
- Ispanaklari ayiklayip iyice bol suda yikayin ve ince ince dograyın.
- Soganlarınızı yemeklik dograyın.
- Tencereninizi icine yagi kogup soganı kavurun.
- Soganlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ilave ederek kavurun.
- Yıkanmış ve dogranmış ıspanaklarida tencereye katin.
- Suyunu ve baharatlarini ve limon suyunu katip pisirin.
- Ben yanina nohutlu pilav ve et kizartmasi ile servis ettim .
PATETES PÜRESI
- 1 kilo patetes kadarkullandim.
- 4 su bardak süt
- 1 cay kasik tuz
- 150 gram rereyag
Yapılışı
- Patatesleri yıkanıp haşlayin.
- iyice haslanmis pateteslerin suyunu süzdürün.
- Sıcakken soyulup blendirdan püre haline getirin ( yada ezin iyicene).
- Tereyag , süt ve tuz konup ateşte yag eriyinceye kadar karıştırılır.
- Ben yanina zeytin yagli fasülye ile servis yaptim.
ET SOTE
- 1 kilo hindi eti
- 2 tane sogan
- 1 tane biber
- 3 yemek kasik salca
- 2 dis sarimsak
- ay cicek yagi
- 1 tatli kaik kimyon,tuz karabiber
- yarim su bardak su
hazirlanisi
- Etinizi küp küp dograyin.
- Tencereye yag katip etinizi ve soganlari dograyip pembelesinceye kadar kavurun.
- Salcayi katip devam kavurun.
- Biberini ve sarimsagi dograyin icine katin.
- Baharatlarinizida ilave edin.
- Yarim su bardak su katip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin.
No comments:
Post a Comment