- 400 gram un
- 1 cay kasik kabartma tozu
- 1 yarim cay bardak cekilmis findik
- 100 gram toz seker
- 1 tutam tuz
- 1 tane vanilya sekeri
- 200 gram tereyag
- 2 tane yumurta
arasinin kiremasinin malzemesi
- 750 gram süzme yogurt (magerkuark )
- yarim limonun kabugu rendelenmis hali
- 2 tane yumurta
- 1 paket vanilyali puding tozu (suguk suda cirpinanlardan )
- 100 gram erimis tere yag
- ..((1 yumurta sarisi kalblarin üzerine ))
üzerinin hashasi
- 500 gram scwartau Mohn -Bak (kara hashas sürtülmüs )
- 3 tane yumurta
- 3 yemek kasigi süt
hazirlanisi
- Tabaninin malzemelerini bir kabin icinde yugurun.
- en az yarim saat üzeri kapali soguk bir yerde bekletin.
- Ben borcam lullandim dik dörtgen icine esit sekilde hamuru yayin.
- Arasinin malzemesini mikserlen iyice cirpin.
- Hamurun üzerine esit sekilde kasikla yayin.
- Üzerinin hashasini da tüm malzemeyi derin bir kabin icine alip cirpin.
- Pudingin üzerine de hashasli karisimi kasikla hertarafina yayin.
- Ayirdiginiz hamuru üzerine merdaneylen acip seritler kesip tamamlaya bilirsiniz .
- Ben kalp kurabiye kalipbini kullantim üzerine yumurta sarisi sürün kalblerin.
No comments:
Post a Comment