malzeme
- 5 adet yumurta
- 1 paket baklavalik yufga 25 tane kadar
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak aycicek yagi
- 2 tane kabartma tozu
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak seker
- 400 gram ciy kirema
sebeti
- 3 su bardak seker
- 3 su bardak su
Yapilisi
- Serbetinizi haslayin ilikken tatlinin üzerine dökün.
- Yumurtalari derin bir kabin icersinde cirp.
- Diyer irmik ,yag ,kabartma tozu ,venilya sekerini ,ciy kiremayi ,ve toz sekeri de yumurtanin üzerine ekleyip iyice mikserle cirpin .
- Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugunuz ostan kasikla esit satlarda fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina sür.
- (1 kepce kadar karistirarak irmik her araya esit gelsin diye her araya )
- Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
- Serbetini tatli soguduk tan sonra dükün .
En son dilimlenir.Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli - Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis
No comments:
Post a Comment