Tuesday, September 21, 2010

BELiS TATLISi

BELIS TATLISI




malzeme
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket baklavalik yufga 25 tane kadar
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 2 tane kabartma tozu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak seker
  • 400 gram ciy kirema

sebeti

  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su

Yapilisi

  • Serbetinizi haslayin ilikken tatlinin üzerine dökün.
  • Yumurtalari derin bir kabin icersinde cirp.
  • Diyer irmik ,yag ,kabartma tozu ,venilya sekerini ,ciy kiremayi ,ve toz sekeri de yumurtanin üzerine ekleyip iyice mikserle cirpin .
  • Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugunuz ostan kasikla esit satlarda fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina sür.
  • (1 kepce kadar karistirarak irmik her araya esit gelsin diye her araya )
  • Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
  • Serbetini tatli soguduk tan sonra dükün .
    En son dilimlenir.Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli
  • Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis

No comments:

Post a Comment