malzeme
- 1 paket 500 gramlik taze kadayif
- yarim cay bardak toz seker
- 2 tatli kasik tarcin
- 1 su bardak cekilmis ceviz
- 5 yemek kasik ay cicek yagi
muhallebisinin malzemesi
- 2 paket Sakizli muhallebi (toz halinde )
- 1 yemek kasik nisasta
- 1 litre süt
- 2 tane ciy kirema
- Kadayifi yarim saat ömce cikarin buzdolabindan cikartin.
- Kadayifi bicakla dograyin-
- Teflon tencerede yag la beraber orta ateste pembelesinceye kadar kavurun.
- Üzerine sürtümmüs cevizide katip 2-3 dakika kadar daha kavurun.
- Ocagin üzerinde alinca seker ve tarcinida ilave edip iyice karistirin.
- Ben sakizli muhallebi ile hazirladim .
- 1 litre süt ve 400 gram ciy kirema ile 1 kasik nisasta ve sakizli muhallebiyi de süte katip cirpin.
- Orta ateste sürekli karistirarak kaynayan deyince pisirin.
- Sogumus kadayifin yarisini borcamin tabanina elinizle esit sekilde yerlestirin.
- Kaynar muhallebinizi kadayifin üzerine ilave edin.
- Kadayifin yarisinida üzerine ilave edin esit sekilde .
- Ben bu tatliyi iftar icin hazirladim hem piratik hemde nefis sakizli muhallebi ile dahada nefis oldu afiyetler olsun.
No comments:
Post a Comment